2023-10-25
【葵青區】【馬場洞烤肉專門店】約咗同事震華哥食韓燒,點知尋晚太緊張,攪到失眠,然後鬧鐘叫唔醒,就大遲到,鬼咁唔好意思。其實都已經唔止一次係咁,我睡眠係好有問題。不過都無損我哋嚟「馬場洞烤肉專門店」試佢哋啲「燒烤套餐」嘅決心啊。但係去到之後,就算係用 QR Code 落單咁方便,我哋都冇咩 idea 食乜。店長好好人,介紹我哋食 $598 嘅「牛肉套餐」就攪掂晒。首先嚟 150g「極級霜降肉」,好大塊好好味,跟住嘅 100g「韓式調味牛肋骨肉」都好正。之後食嘅「牛膈肌」有 200g,好夠食,亦都好有肉香。到「LA秘製牛肋骨」,都有 150g,整得都好惹味。個餐仲包埋「包飯菜」,震華哥話正,我就冇試。我專心食選配嘅 80g「韓式生拌牛肉」,他他牛咁生食,完全發揮牛肉嘅濃香。選配嘅嘢食仲有「秘製特級牛舌」150g,好重牛舌香味,濃而不膩。嘢飲有三杯,我哋叫咗「荔枝梳打」、「奇異果梳打」同「韓式冰茶」,都係好韓式嘅飲品,有啲人可能會覺得甜但我又 okay。加埋一 $658 走人,合理價錢。。。(地址:葵芳興芳路223號新都會廣場1樓185號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoo
(地址:葵芳興芳路223號新都會廣場1樓185號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #followforfollowback #foodstagram #foodiesofinstagram #love #restaurant #foodblog #eat #1am葵青區 #葵芳 #馬場洞烤肉專門店 #馬場洞 #烤肉店 #韓燒 #韓式燒肉 #燒烤套餐 #葵芳美食 #牛肉套餐 #極級霜降肉 #韓式調味牛肋骨肉 #牛膈肌 #LA秘製牛肋骨 #包飯菜 #韓式生拌牛肉 #秘製特級牛舌 #荔枝梳打 #奇異果梳打 #韓式冰茶 #1am1182 #1ambackup