2020-12-23
不限用餐時間的 coffee shop 唔洗 chur,可以來輕鬆 relax 一下coffee shop 有多款咖啡豆 當中分了 3 個級別:Foundation、Discovery、Competition 如果唔識揀,店員都會好熱心介紹 d 咖啡豆豆個人比較喜歡 fruity 味道所以選擇了這款意大利 Gardelli Specialty Coffees 品牌的咖啡豆都有少少因為咖啡豆粉紅色包裝袋,幾靚咁咖啡豆豆出產自 Rwanda,Quality Score 有 89.25 分咦?!要咖啡,卻來了 sake 樽和杯sake 杯是狗狗造型! 凸出來的狗耳,翻轉像杯腳一樣,讓杯可以座檯到底我是飲咖啡,還是茶呢?話說店員將咖啡粉磨好後,拿過來讓我們聞一聞風味味道偏花香果香純飲咖啡不夠飽 要了 Signature Pasta Iberico Ham Pasta 自家製伊比利亞番茄醬 Cumberland 腸仔意粉 中文好似係咁 😂意粉熱辣辣出爐,飄來番茄醬的酸酸甜甜味 令人食慾大增!意粉好彈牙,好掛番茄醬 加上表面灑上芝士碎,食落有陣鹹香味Cumberland 腸仔切片份量都有 6 -
唔洗 chur,可以來輕鬆 relax 一下
coffee shop 有多款咖啡豆
如果唔識揀,店員都會好熱心介紹 d 咖啡豆豆
個人比較喜歡 fruity 味道
都有少少因為咖啡豆粉紅色包裝袋,幾靚咁
咦?!要咖啡,卻來了 sake 樽和杯
sake 杯是狗狗造型!
凸出來的狗耳,翻轉像杯腳一樣,讓杯可以座檯
到底我是飲咖啡,還是茶呢?
話說店員將咖啡粉磨好後,拿過來讓我們聞一聞
風味味道偏花香果香
純飲咖啡不夠飽
自家製伊比利亞番茄醬 Cumberland 腸仔意粉
中文好似係咁 😂
意粉熱辣辣出爐,飄來番茄醬的酸酸甜甜味
令人食慾大增!
意粉好彈牙,好掛番茄醬
加上表面灑上芝士碎,食落有陣鹹香味
Cumberland 腸仔切片份量都有 6 - 8 片
味道 ok,沒有很鹹
上網一查才知道是英國坎伯蘭香腸,特點在含豬肉量高
當然要食埋甜品先可以走
可以選擇 house cake 或者窩夫配 movenpick 雪糕
Homemade Waffle W/ Ice cream
Waffle / Maple Syrup / Movenpick ice cream
窩夫仲大過自己塊面!
好圓、好厚身,圓形外邊焗到好脆
表面有堆高身 cream,一球 Movenpick 雪糕
再淋上楓糖漿和糖霜粉
窩夫都幾香蛋味,唔係得粉味
不過雪糕窩夫最正就係雪糕慢慢溶在一格格的窩夫裏面
每一啖都食到 maple walnut 味雪糕
裏面有小小的合桃粒粒,增加口感