2024-06-11
K11 art mall竟然開咗間咁有特色嘅小店😚裏便裝修有啲美式好新淨 坐得舒服闊落👍🏻 係少見嘅熟成牛丼 仲要性價比高‼️🉐❣️慢煮熟成牛肉 $88 大盛 +$28❣️蒜香醬油炒飯 +$5❣️日本蘭王生雞蛋黃 +$6呢度第一名必食招牌😛 女仔其實食正常size就夠 有90g🔥 大盛就有120g 牛🐮 肉眼可見嘅澎湃‼️ 肉肉 Double咁鋪滿晒成碗飯🥳慢煮牛非常粉嫩 可以見到仲有少少令面油脂✨ 入口係非常軟 牙仔輕輕一扯就會撕開 牛肉冇筋有肉香 邊位仲有啲燒過嘅香味🔥揀左紅酒照燒汁 建議唔好落晒 尤其炒飯底本身就重口味啲🍷珍珠米加上醬油好煙韌唔油🍚 加上我最愛嘅蘭王生雞蛋🍳飯粒比橙黃色嘅蛋黃包裹 層次豐富好好食👏另外嘅炸蒜片色香味俱全 一上枱就聞到✨ 配飯食都一流👍🏻 自家製嘅忌廉 我覺得可以唔使撈勻 忌廉味道係偏甜可以配搭食🉐❣️頂級美國三角脊扒牛肉 $126 大盛 +$28❣️日式炒雜菜+$8❣️半熟日本溫泉蛋 +$10睇圖都睇得出呢個三角脊扒油花比較多😛 牛肉味再濃啲軟嫩啲🐮😆超級欣賞佢哋可以將飯底轉做炒雜菜‼️🥦🥬🧅🥕🥒 食飯都食到有啲悶😂 尤其而家都崇尚少carbs啲✅ 呢個炒雜菜仲要好
❣️慢煮熟成牛肉 $88 大盛 +$28
❣️蒜香醬油炒飯 +$5
❣️日本蘭王生雞蛋黃 +$6
揀左紅酒照燒汁 建議唔好落晒 尤其炒飯底本身就重口味啲🍷
❣️頂級美國三角脊扒牛肉 $126 大盛 +$28
❣️日式炒雜菜+$8
❣️半熟日本溫泉蛋 +$10
超級欣賞佢哋可以將飯底轉做炒雜菜‼️🥦🥬🧅🥕🥒 食飯都食到有啲悶😂 尤其而家都崇尚少carbs啲✅ 呢個炒雜菜仲要好有誠意 蘿蔔燉煮到夠淋入味🥕 仲有玉米筍椰菜西蘭花青瓜一齊用醬汁煮 感覺係日本家庭會有🇯🇵
雜菜份量都多 另外揀咗芥末籽肉汁 配菜同肉都幾夾✨
❣️檸檬薑花草茶 +$6
❣️香桃果香紅茶 +$6
係twinning茶包 平時自己買冇試過呢啲特別啲嘅味😛 兩款都幾鍾意好清新消滯☕️