2022-04-09
呢間壽司店公司叫過幾次外賣,我印象中都唔係好食,只係唔想叫X氣,但未至於好難食🥶見佢好似元X咁有架列車送啲食物過黎,餐廳又幾多人應該唔差掛,估唔到今次堂食就中左個大伏🥲佢都係用tablet order野食,其他野都係自己嚟,茶係茶包wasabi都係一包包嗰啲🥴首先坐低想斟杯茶飲下,點知我地個位個水龍頭係虧嘅,咁算啦我地自己去隔離位斟😅仲有豉油碟都係有啲塵喺上面,要熱水清潔下😅❌蝦卷壽司盛配湯烏冬($78)明明門口餐單寫所有定食包湯同沙律,無錯呀我個餐都係under 定食🙂但黎到佢話呢個餐唔跟喎~壽司有7件,3件蝦卷4件壽司,好似好多咁喎😌但係我都未見過咁細舊嘅壽司‼️迷你到我以為食緊兒童餐😮💨唔怪之得咁多細路啦三文魚睇落去好長咁喎😌但食落去三文魚味乜味都冇,除左豉油同wasabi味都唔係好知食緊咩😞嗰幾件蝦卷啲蝦仲係凍冰冰🥶烏冬一咬,至少係讚歧先😮💨唔好意思我影得佢太大碗,其實都係好細碗🥱港式烏冬基本野,粟米木耳絲鳴門卷,不過sorry碗野都係凍的👏👏👏唔知擺左幾耐😓唯一唔錯係嗰3條類似芝士年糕嘅物體係熱同幾好食🙂👦🏻叫左角切魚生飯($88,冇影),佢嗰個飯仲過分,三文魚唔知咩部位切
❌蝦卷壽司盛配湯烏冬($78)
唯一唔錯係嗰3條類似芝士年糕嘅物體係熱同幾好食🙂
👦🏻叫左角切魚生飯($88,冇影),佢嗰個飯仲過分,三文魚唔知咩部位切出黎😅成舊急凍魚咁嘅色,得一塊係正常橙白橙白咁😂我試左一舊仲要有筋🥱成兜魚生飯就係頭頭尾尾唔要嘅位夾埋一齊,又係冇味👏👏連佢平時對食冇咩要求都講得出唔係好新鮮🥺
呢個lunch價位我相信有好多日本餐廳做得好過佢。加上tablet係冇得仔細睇個set有咩,menu唔清唔楚🥲對面枱食完仲用好重嘅消毒藥水抹枱,我地聞到都冇哂胃口🤧
最後埋單佢竟然仲要收加一服務費❗️❓全程我自己嚟真係唔知佢服務左啲咩👍🏻👍🏻咁就成2舊水,只係填左我肚容量1/3🙃