2021-08-28
觀塘最近新開左間抵食台式小店,價錢親民得黎,份量都大份。岩曬附近返工放lunch黎食呀,而家仲做緊下午2:30之後仲有全單9折以及特飲半價優惠添🤩🔸 蜜汁紫菜排骨飯(HK$60)呢個排骨飯好推介呀,店主話係冇加入鬆肉粉同味精,每日都用人手打鬆架。排骨超大塊,而且醃得好入味,配埋紫菜更加落飯呀😛🔸 薑蔥牛肉飯(HK$55)呢到嘅便當仲可以選擇多飯或者少飯,薑蔥超多,配埋薄片嘅牛肉,仲有少少日式風格添呢😆🔸 牛肉汁煮風琴豆腐(HK$15)出面比較少見嘅風琴豆腐,入口有淡淡嘅牛肉汁香味,不過就略硬左少少啦~🔸鹽酥雞球(HK$16)鹽酥雞炸得岩岩好,外脆內嫩,調味都適中🙂🔸蜜汁台灣腸(HK$15)好耐無食台灣腸啦,蜜汁味帶甜甜嘅感覺,不過外身就有少少油膩呢~🔸酥炸花枝丸(HK$15)3粒花枝丸先要$15都幾抵,口感都幾彈牙~🔸全手作芋頭鮮奶(HK$48)牛奶味好濃郁,芋泥都香甜,如果再多啲芋泥就更加好啦🤣🔸豆漿(HK$12)呢杯豆漿真係超抵飲,勁大杯呢,甜甜地搭配其他小食好match呀🙌🏻
🔸 蜜汁紫菜排骨飯(HK$60)
🔸 薑蔥牛肉飯(HK$55)
🔸 牛肉汁煮風琴豆腐(HK$15)
🔸鹽酥雞球(HK$16)
鹽酥雞炸得岩岩好,外脆內嫩,調味都適中🙂
🔸蜜汁台灣腸(HK$15)
🔸酥炸花枝丸(HK$15)
3粒花枝丸先要$15都幾抵,口感都幾彈牙~
🔸全手作芋頭鮮奶(HK$48)
牛奶味好濃郁,芋泥都香甜,如果再多啲芋泥就更加好啦🤣
🔸豆漿(HK$12)