2022-08-09 34 views
朋友係要見嘅!難得平日day off同friend子約定食肉浦團嘅lunch 邊爐!我地揀左”團”湯底就揀咗藥膳醉雞湯啲雞肉倒落去滾完之後吸晒啲花雕味食落好香同都幾嫩滑滾到咁上下加完湯之後仲可以自己加返啲花雕落去等湯底個味保持住一上枱個煙霧效果滿分牛肉種類都幾多有安格斯牛小排扒、澳洲M5和牛、牛肋條肉、牛板腱、牛頸脊、牛五花牛肉薄一薄一片滾一滾就即刻食得入口有一股甜香的牛油味道 入口即化 食落有豐富嘅油脂同濃濃嘅牛味肉質口感嫩滑 完全冇筋膜同個醉雞湯底好夾完全唔會覺得油膩不停encore左唔同嘅牛鹿兒島黑豚肉都係我哋嘅encore必選黑豚肉肉質緊緻多汁 口感柔軟得嚟又有彈性味道醇厚 入口有一股淡淡嘅滋味甘甜自助區又有熟食、蔬菜同各種打邊爐必備嘅丸類芥末貢丸都幾特別食落仲會爆汁原隻魷魚切成一個個魷魚圈 鮮味肉厚咬落非常彈牙鮮味墨魚滑份量十足逐點逐點用匙羹將蝦滑放落湯到好快就食得手打的果然係唔同啲食落彈牙爽口最後仲有個甜品作結非常之滿足午餐$198 一個人真係抵食!
我地揀左”團”

鹿兒島黑豚肉都係我哋嘅encore必選
黑豚肉肉質緊緻多汁
口感柔軟得嚟又有彈性
味道醇厚 入口有一股淡淡嘅滋味甘甜
自助區又有熟食、蔬菜同各種打邊爐必備嘅丸類
芥末貢丸都幾特別

逐點逐點用匙羹將蝦滑放落湯到好快就食得
手打的果然係唔同啲
食落彈牙爽口
最後仲有個甜品作結非常之滿足
午餐$198 一個人真係抵食!