2018-12-20
係元朗探完朋友,同佢去附近餐廳食飯,佢推薦呢間西餐廳小店Gathering餐廳唔算好大,但位同位之間都有足夠空間,坐得舒適,好啱同朋友靜靜地坐低傾吓計臨近聖誕節,餐廳入面已經有聖誕裝飾,都幾有節日氣氛 一坐底就有餐包食 🍞我哋叫咗以下幾樣嘢:煙三文魚藜麥沙津($78)個沙津嘅賣相好靚,個sauce甜甜酸酸好開胃香草白酒鑽石蜆闊條麵 ($128)呢個麵本身係跟扁意粉,但因為我哋突然好想食闊條麵,就膽粗粗問吓侍應可唔可以轉闊條麵,點知得咗!有時真係好鍾意小店呢種flexibility 👍🏻值得一讚嘅仲有個sauce,一啲都唔heavy,好惹味 😋 不過留意返個sauce有好少好少嘅辣味,少少辣都唔食得嘅朋友要留意返 🙋🏻香煎盲鰽魚柳拼阿根廷紅蝦($178)魚柳煎得幾香,一啲骨都冇,啖啖肉,配埋檸檬忌廉汁一齊食好味 😋焦糖燉蛋($38)甜品其實唔係menu上面,都係問侍應先知,我哋叫咗呢知焦糖燉蛋好大杯,質地比較firm,好味 😋
臨近聖誕節,餐廳入面已經有聖誕裝飾,都幾有節日氣氛
一坐底就有餐包食 🍞
我哋叫咗以下幾樣嘢:
煙三文魚藜麥沙津($78)
個沙津嘅賣相好靚,個sauce甜甜酸酸好開胃
香草白酒鑽石蜆闊條麵 ($128)
香煎盲鰽魚柳拼阿根廷紅蝦($178)
焦糖燉蛋($38)