近排終於的起心肝想減肥💪🏻💪🏻同正視吓健康情況🩺💪🏻見朋友呢兩年清減咗唔少,決定試吓跟朋友減碳,買咗個血糖監測器睇吓自己食嘅野同血糖嘅反應,用黎警惕住自己🚨🚨今日就約咗去食放題,啱晒,就睇下食完放題,究竟血糖會點先~🤣🤣今日去旺角一間叫肉浦團嘅火鍋放題,地點係女人街街尾,入巷仔有一幢全部都係食肆嘅大廈,入𨋢去四樓,算易搵,喺旺角行完街上黎食野都算方便。入邊地方闊落,兩邊有卡位,環境算舒適Let’s meat and eat together👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻啱晒肉食獸,有好多唔同嘅牛肉部位揀~我覺得個美國安格斯牛背峰好食,佢肥瘦均勻,正👍🏻另外澳洲M5和牛牛肩胛,美國安格斯牛板腱我都好鍾意,啖啖肉,牛味夠👍🏻👍🏻另外牛頸脊都係必叫,好食到無得頂~👍🏻👍🏻另外有啲未食過可以挑戰吓嘅部位,包括有牛骨髓,牛胸爽~咁大個女我真係未食過,第一次食,非常新奇😂淥完個牛胸爽變咗彎彎地唔同晒,點一點芝麻醬,爽爽地咁,幾特別~另外必叫佢嘅蝦滑同牛滑,彈牙好食👍🏻encore咗兩轉😋另外要忍忍口,所以魚皮,響鈴都只係淺嘗,費時個血糖爆升~仲有石斑片,蝦,魷魚,蠔~不過已經好飽~其實佢外邊仲有好多野食,又菜又

入邊地方闊落,兩邊有卡位,環境算舒適

我覺得個美國安格斯牛背峰好食,佢肥瘦均勻,正👍🏻

其實佢外邊仲有好多野食,又菜又丸又菇又粟米咁~仲有公仔麵,烏冬,炸物~😍😍😍

不過今晚我啲quota都留晒比牛,已經無咩位再食其他野🤣🤣🤣🤣

飲品亦都多款式,連啤酒都有🤩🤩🤩為咗控制血糖,我都只係狂飲佢自家製嘅茶同埋烏龍茶~

食到最後仲有雪糕同甜品🤤🤤🤤偷雞忍唔住食咗一啖,少少應該都無影響啩🤣🤣🤣減碳嘅生活真係唔容易🥲🥲🥲🥲

幸好呢度嘅牛好好質素,食完都已經好飽好滿足😍😍~我咁為食都可以忍到口,唔食咁多其他立雜野食~

其實成餐放題食咗勁多野,但估唔到個血糖都係6-7😍👍🏻🎉🎉🍾🥳🎊呢個「let’s meet let’s meat」真係惦~引用朋友個句,真係減肥至佳良伴👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻