2020-01-24 259 views
深水埗一向多臥虎藏龍嘅美食小店,今次就約埋兩隻餓虎嚟到覓食。小小嘅舖位只有大概6個位,應該主力都係做外賣生意。小小的店都算多選擇,亦有特式飲品,睇落唔錯。見佢有精選推介,我哋二話不說就決定咗試呢3款。落單後即叫即整,所以保證新鮮。主力一人負責製作食物,一次過烘包、炒蛋、炸物,都好犀利軟殼蟹滑蛋配上生菜絲同沙律醬,減去咗炸軟殼蟹嘅油膩感覺。洋蔥牛肉滑蛋吐司,牛肉係用平時打邊爐嘅肥牛,輕微帶少少辣味,不過不失,但就冇乜驚喜。越式法包用上軟包,微微烘烤一下外層,餡料豐富,十分惹味!餓虎最驚食唔飽,所以加咗個小食些牙。新鮮炸嘅薯格配上煙肉碎同芝士醬,唔怕熱氣的話一定讚不絕口我哋每人加杯飲品,跟餐加$10,咸檸梳打同青檸梳打同會跟一整罐梳打水,抵飲!另一杯係洛神花蜜,甜甜哋幾好味!

小小嘅舖位只有大概6個位,應該主力都係做外賣生意。

小小的店都算多選擇,亦有特式飲品,睇落唔錯。

見佢有精選推介,我哋二話不說就決定咗試呢3款。

軟殼蟹滑蛋配上生菜絲同沙律醬,減去咗炸軟殼蟹嘅油膩感覺。
軟殼蟹滑蛋吐司

洋蔥炒牛肉滑蛋吐司

越式法包用上軟包,微微烘烤一下外層,餡料豐富,十分惹味!

越式法包

煙肉粒芝士醬脆脆薯格