2021-06-19
黎過觀塘巧明街既鴻圖中心好多次,都未試過MOO MOO,今日不如試下先。銅鑼灣既MOO MOO PLUS我都試過,兩間餐廳都係主打漢堡包,但係呢度似乎真係完全以漢堡包爲主,餐牌有8款漢堡包選擇,亦有肉眼扒,3款沙律,小食同飲料(包括多款奶昔)。午市有滋味套餐揀,揀好漢堡或沙律,可加$15升級薯條配汽水,或加$29升級芝士肉醬薯條或者肉汁芝士薯條配汽水,再可揀升級特飲,加$5轉熱飲,加$24轉奶昔,加$13轉特飲或冰茶。趁午市時間未完食埋個早嘅晚餐先離開觀塘。先去收銀落單俾錢,之後去揾位坐低再去等野食。唔收加一服務費。白菌之堡 $65我揀呢款漢堡係貪佢有松露Mayo,果然松露味好香又滑,我好鍾意。優質安格斯牛肉好厚身,煎得全熟不過連Mayo食就唔乾,都可以。上面塊包下底就係好多白菌,白菌撈埋松露Mayo,好香滑。其他配料仲有一大塊芝士同生菜。值得一提係上下兩塊包都係烤過所以好香脆。鹹蛋黃雞堡 $69呢款雞堡係最貴嗰款漢堡,即管試吓。鹹蛋雞其實係一大塊雞扒,連少少皮煎得好香,雞脾肉好滑,好多肉食。上面塊包下底有唔少鹹蛋黃,香口但係勁邪惡,其他配料仲有生菜同番茄片減油膩感。沙律醬份量唔多覺,
白菌之堡 $65
鹹蛋黃雞堡 $69
呢款雞堡係最貴嗰款漢堡,即管試吓。鹹蛋雞其實係一大塊雞扒,連少少皮煎得好香,雞脾肉好滑,好多肉食。上面塊包下底有唔少鹹蛋黃,香口但係勁邪惡,其他配料仲有生菜同番茄片減油膩感。沙律醬份量唔多覺,所以略嫌少鹹同少乾。另外我哋加$8加左一塊芝士。
肉汁芝士薯條 跟漢堡加$29配汽水
跟漢堡加$29升級要左肉汁芝士薯條配汽水。薯條係粗身連皮薯條,新鮮熱辣炸起,芝士拉絲,肉汁鹹度適中,唔錯,唔洗再點茄汁。兩個人分最好。
蜜桃特飲 跟餐加$13
汽水加$13升級做蜜桃特飲,可惜今日冇奶昔。蜜桃味幾香甜,加左適量梳打,都幾好飲。其他口味仲可以揀檸檬,蘋果薄荷,士多啤梨,同青蘋果。另外Coke Zero跟餐唔洗再加錢。
細沙律 跟漢堡加$15配汽水
另外一個漢堡就加$15升級要細沙律配汽水。細沙律係沙律菜加一塊番茄片,仲有少少粟米粒同紅腰豆,加左少量柚子醋調味。
今次試左好多野食,基本上都幾好味,個人最鍾意白菌之堡。座位都舒適,坐得舒服。期待下次黎試其他漢堡。