2017-12-23 1799 views
閨蜜說最近食太多日本菜,突然想西餐一下普天同慶嘅日子將近,在尖沙咀食完lunch再去shopping就perfect!!帶她到上次與同事食海鮮併盤的那家,有獨立𨋢的那家 - CHIC由於上海鮮併盤星期一二做special offer $138,有六款海鮮,有生蠔、鮑魚等,非常抵食👅 雖然今日沒做優惠但lunch set都好岩食,因為小食是可以refill的喔開始會黎齊五款tapas,幼條黑松露薯條,炸得香脆而不缺薯仔香味還充斥香濃黑松露味,好讚👍🏼另外蒜片蝦及奄列蛋都是賣飛佛大大隻爽口蝦仁,沾滿牛油、蒜片、香草的混合香味,還稍有酒香 ; 奄列帶點蛋香但偏濕,不過好岩我口味食夠小食就可以向店員示意上主菜。我選牛扒,朋友D就是意粉。🥩這三成熟肉眼不算大塊但偏厚,脂肪較少,但可能因為三成熟所以肉質雖軟但仍輕鬆咬開,輕輕焦香及羶香,好夠juicyLunch set最後有甜品啊,今天是士多啤梨cheese cake配士多啤梨醬及開心果碎,細細件、味道香又不太甜,美麗的句號。餐廳還不時做優惠,四人食lunch最扺
閨蜜說最近食太多日本菜,突然想西餐一下

另外蒜片蝦及奄列蛋都是賣飛佛

食夠小食就可以向店員示意上主菜。我選牛扒,朋友D就是意粉。

餐廳還不時做優惠,四人食lunch最扺
2017-12-17
Type of Meal