2024-06-05
今晚再嚟Odelice! , 喺沙田開咗分店,過嚟試吓有冇退步~ 😄😄😄 記得上一次食呢間喺去The One個間,依稀記得幾好味,因為好記得個焗大啡菇 🍄🍄🍄 當年第一次食呢道菜所以印象特別深刻,跟住就成日點嚟食~ 😂😂😂 新城市廣場分店位於6/F, 裝修仍然保持格調法國餐廳feel, 而呢間光缐柔和d,氣氛都幾好~ 🥰🥰🥰 Waitor/waitress服務態度亦好好,每道菜都有介紹一下 👍👍👍 我哋點咗個 Bistrot Set for 2, $528 有湯x2、餐包、前菜、主菜 x2 & 甜品,用料亦相當唔錯~ 😇😇😇 + 2杯wine都係每位$350左右~ 抵喎!!! set點咗以下菜色 :Drink : 🍷🥂Red wine & Sweet White, 甜甜地幾易入口~ 😋😋😋Soup of the Day : 🍲🍲🍲 忌廉菜湯,幾滑幾creamy 👌👌👍Bread : 🥖🥖🥖 唔知叫咩名,但揸牛油幾好味 😂😂😋Starter : 5選1 - 我哋揀咗法式田螺配辣肉腸蕃茄汁 😋😋😋 有另配sour dou 🥪,點汁一流 👍👍👍Main : 7 選2- 揀咗紅酒燉牛面頰
set點咗以下菜色 :
Bread : 🥖🥖🥖 唔知叫咩名,但揸牛油幾好味 😂😂😋
Starter : 5選1
Main : 7 選2
- 揀咗紅酒燉牛面頰配薯蓉 🥩🥩🥩 牛面頰燉得好林,仲林過牛腩 😋😋😋😋
- 盲曹魚海鮮鍋🐟🐟🐟 魚煎得好香,皮脆脆地 👍👍👍 另外配青口 & 蜆,好豐富law~ 😂😂😂
Dessert : 4選1
- 焦糖餅乾芝士蛋糕,係流心芝士個種 👍👍😋
O-Delic-iou~ 食到好飽law~ 😫😫😫 又要去做gym 😂
⭐️⭐️⭐️ 個薯蓉好正 😋😋😋