2012-07-10
烈日當空下既旺角仍然係人來人往水泄不通,要搵一間坐得舒服無壓逼感可以俾你悠悠閒閒食餐飯既餐廳一D都唔容易醒起之前去過風月堂食下午茶, 日式既簡約裝潢,雅緻既餐具,梳化式既坐椅都有一種令人放鬆既感覺就決定去試一試佢既lunch~ 一點九去到,唔使等位就入得Set lunch 由$72~$88不等~ 有齊晒前菜餐湯主菜餐飲同埋甜品~ 以佢既環境同食物質素來講都幾抵食 餐包上檯時仲係熱既~ 咬落去軟軟地,口感似蛋糕仔多過似餐飽,不過好香蛋味好好食set lunch可以揀沙律或者湯,我地要左個雜菜湯,味道還可以,配料豐富值得一讚女友既主菜係烤牛仔骨配磨菇汁。牛仔骨原條上好有霸氣 肉煮得好腍,好輕易就可以同D骨分開,汁唔會過鹹雖然係咁多個set lunch入面最貴既一款但仍然覺得物有所值自己要左個香煎爐魚配意式燴飯。爐魚味道較淡,連埋D汁一齊食還可以。飯底卻令人失望。D飯的確係煮到黏黏的,但係無左顆粒分明既感覺,就好似食緊一"pat"野咁風月堂既咖啡都唔使多介紹。用UCC咖啡豆有質素保證,加埋set咁別緻既茶具,有視覺同味覺既雙重享受~風月堂既waffles都係出晒名,估唔到set lunch都
就決定去試一試佢既lunch~ 一點九去到,唔使等位就入得
既句號。