2012-04-30
睇完新聞好肚饑 , 又唔想諗食咩 , 咁最好緊係食放題啦 , 唔洗自己排隊輪飯 , 又咩都有得食 , 我最鍾意咁就諗諗屋企附近有咩放題啦 , 咁就諗起呢間燒魂屋啦 咁二話不說換衫去食啦 去到門口 , 有位中年叔叔企o係度拉客 , 我問佢幾錢位 , 佢就話$198/位 , 仲畀左張點餐紙我地睇 , 見又有燒野又有刺身 , 感覺都ok , 咁就試下啦入到去坐嘅環境都幾舒服 , 起碼唔會迫到冇地方行/背對背咁 , 都算唔錯點餐就差唔多咩都食過 , 最好食都係串燒 , 牛舌 一口牛 翠玉瓜 車厘笳 都真係好食 刺身就覺得太寒酸 , 佢一片刺身只是出面正常大細嘅三分之一 , 即係你食三塊 , 先等於出面一塊炸蝦不過不失 , 炸蠓反而唔錯 ,只係細隻左D 最唔好就係落單落左 燒三文魚頭 & 燒笳子 , 等左好耐都唔黎 , 我地就問佢有冇走單 , 佢先話畀我地聽呢兩樣都冇 , 仲要完全冇人話畀我地知 , 不過都算啦 , 冇影響我地爆食嘅心情 ~最後真係食到飽一飽 , 兩個加埋一都只係 $436 , 都算ok ,
咁就諗諗屋企附近有咩放題啦 , 咁就諗起呢間燒魂屋啦
咁二話不說換衫去食啦
炸蝦不過不失 , 炸蠓反而唔錯 ,只係細隻左D
Other Info. :
有一樣值得表揚 , 店內有一大碗給每一台客人用於放垃圾/竹簽 , 此舉好明顯係學台灣食店 , 令台面上好看多 , 亦食得更舒適 , 我鍾意 ~