2009-10-22
因為試齊三間快餐店嘅火鍋,所以後補返篇食評。今回試左個東星併升級左嘅雪花肥牛餐,未有加$$要其他配料,因為我都勁趕時間,限時1個鐘我要食完~~湯底︰紅白雙子湯底嘅白湯底,應該係豆漿湯底,如果我未食美x我都覺得ok~~但我唔覺好有豆香,但好似真係有少少腐竹凝結左~~東星︰對於唔太好食魚嘅我我會覺得ok~~因為我食唔到有腥味,但都有少少魚味嘅~~雪花肥牛︰個人意見,最好升級要佢個雪花肥牛,因為普通肥牛較肥,但好味過美x~~蝦滑︰好好味,同美x不相百仲配菜︰都係,兩間都差唔多,菜當然唔夠美x多,但個烏冬睇得出有半個,所以我都好夠飽值得一提嘅係佢有4粒肉丸,比我想像中好好食,滾左好耐都仲好juicy都夠味,值得一讚~~有讚當然都有彈,唯一不足就要醬料,豉油我都唔知佢個份量夠邊個用,係另外個沙爹醬(我估)叫做多少少同夠味~~
蝦滑︰好好味,同美x不相百仲