2008-12-10 18 views
去完銀行辦事, 後要食返個lunch, 既然旁邊有個與此段德輔道中格格不入的大美帝國Take Away. yxxoo介紹過, OR介紹過, 亦是Duke's burger 的分店. 看見這裡地方光猛乾淨, 等同外國的Deli shop, 係英國的Supermarket 內見識過.外面有一"兜兜"的咖哩, 肉丸, 肉醬等的西式兩餸飯/意粉. 另一個counter 是一些over $50的 Pasta. 我看中的, 是 20多元的Pizza.裡面幾塊不同饀料既Pizza可供食客選擇, 自己則覺得, Plain Pizza, 最能顯出做批者的功力. 落了order, 外籍小姐切出Pizza, 再交由外籍廚仔放入焗爐返熱 (fair enought, 好過係個counter爐焗乾, or 丁丁熱).店內, 只有一個企位, 打開外賣包, 拿出軟綿綿的薄批, 因為太薄, 想拿起整塊食, 實在在點難度, 只好對摺, 有返少少厚度, 成功整塊拿起.唔會有太多芝士味, 番茄味冇定企, 亦唔會番茄味多得黎, 芝士味又唔爭氣. 啱味啱哂你!今個12月, 個個星期有不同Promotion, 今個星期送薯片一小

今個12月, 個個星期有不同Promotion, 今個星期送薯片一小包.
$29 (Lunch)
  • Pizza