2022-03-09 16 views
📌 Turkeyano📍 油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖☎️ 81003111🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹去開佐敦處理啲私事,行經逸東酒店,見到對面街角有間小店,門面細細黄黚黚好搶眼,店名寫住 Turkeyano ,土耳其菜🇹🇷?我見識少未食過!就過咗對面馬路望下有咩啱食先!呢間 土耳其佬 係一間外賣小店,食物款式有好多,土耳其Kebab卷🌯、Pizza🍕、飯🍚、小食🍟、仲有Popcorn 🍿同雪糕🍦!樣樣都相當吸引😋疫情下餐廳早咗閂舖,屋企附近有啲餐廳仲要收3pm添,就試下土耳其外賣啦!💫雜肉卷+薯條+飲品 $1️⃣0️⃣8️⃣11am - 4pm提供8款Lunch Set。仲有素食揀添!我呢啲食肉獸就揀咗Mixed Doner Roll。Lunch set跟薯條🍟同一罐汽水🥤。雜肉係雞同羊肉,落單後見佢即刻喺爐頭煮熱,等緊果陣已經聞到好香。食落羊肉唔羶,雞肉肉質都幾嫩,juicy嘅肉汁滲落沙律菜同洋蔥,加上辣香料,口感相當惹味!餡料豐富,卷得好厚好實,食完好飽好滿足。💫炸脆雞粒配薯條盒 $7️⃣8️⃣炸脆雞粒好好食!即叫即炸!雞粒比例都算多!外面好脆口,入面雞肉都Juicy嫩滑! 每粒si

📌 Turkeyano
📍 油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖
☎️ 81003111

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

💫雜肉卷+薯條+飲品 $1️⃣0️⃣8️⃣

雜肉卷

💫炸脆雞粒配薯條盒 $7️⃣8️⃣

炸脆雞粒好好食!即叫即炸!雞粒比例都算多!外面好脆口,入面雞肉都Juicy嫩滑! 每粒size 細細粒,捧住個盒煲劇,一口接一口食到停唔到,不經不覺成盒清晒。🤭

脆炸雞粒配薯片盒

整體好食指數:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑(8.5 / 10)

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
2022-03-08
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$93 (Lunch)
雜肉卷
脆炸雞粒配薯片盒