2024-09-03
📍Espuma(中環)中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 17樓今晚同個閨蜜慶祝生日,佢一早就話要嚟呢間餐廳慶祝,個環境非常舒服,我地仲被安排咗角落位,帶點私隱感覺,好relax💰Dinner Set $398/位😋😋😋😋.8/5👉龍蝦水煮蛋牛角包半牛油果醬及巴馬臣芝士唔好睇呢個前菜平平無奇,吠落好有驚喜,隻蛋咬落去流蛋汁出嚟,配埋個巴馬臣芝士個種感覺,係好食到不得了👉燒香草鮮魷,糖漬檸檬魷魚新鮮又嫩,配埋個糖漬檸檬就非常清新開胃,份量又唔會太少,唔會好吊癮👉法式洋蔥湯唔食洋蔥嘅我對洋蔥改觀,原來可以整得咁好味,洋蔥煮到個湯好甜,我仲將啲洋蔥食晒👉燒美國牛柳,香煎甜薯餅,火箭菜沙律五成熟嘅牛肉係最好味,食到牛肉嘅鮮味,又唔會韌,睇落仲有啲血汁流出嚟就最好不過👉焗蜜糖鰆魚,鮮芒芝麻醬薯蓉,炒蔬菜絲魚扒又滑又大件,啖啖肉,非常鮮味,薯蓉係用新鮮薯仔整成,調得好惹味,有飽肚感👉鮮雜果吉泡芙配士多啤梨汁見到個西班牙油條已經心心眼,仲有埋個忌廉泡芙,更加開心,全部都好新鮮,就已經好滿足回頭:yesyesyes!價錢唔貴之餘,環境仲好舒服,下次有節日都會帶朋友嚟感受下
中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 17樓
💰Dinner Set $398/位
😋😋😋😋.8/5
👉龍蝦水煮蛋牛角包半牛油果醬及巴馬臣芝士
👉燒香草鮮魷,糖漬檸檬
👉法式洋蔥湯
👉燒美國牛柳,香煎甜薯餅,火箭菜沙律
👉焗蜜糖鰆魚,鮮芒芝麻醬薯蓉,炒蔬菜絲
👉鮮雜果吉泡芙配士多啤梨汁