2016-07-18
今天友約食下午茶, 便在 openrice search 新店, 找到這間..望落環境同食物都不錯, 給友人看完, 她也說ok, 便來了! 三點鬆啲到了, 還有位, 真好不用等, 可能在屋邨, 不會全天候爆滿. 可以享受一吓更寧靜的一個下午茶. 店內位子不算多, 有一邊是有文具售賣, 幾特別! 但自己意不在此, 所以都無特別睇. 食物款式不算太多, 亦有all day breakfast, 但我哋兩個都不太餓, 便點選了各人一杯咖啡加沙律及薯條. 我杯flat while, 一上枱, 好靚, 仲要有塊小cookie, 真細心, 最鐘意呢啲友人點了Iced caramel latte, 但唔記得影... 她說味道不錯, 又夠咖啡味, 又唔會太甜, 讚!跟住食物到喇, 可愛嘅 Caesar salad! 蔬菜算新鮮, 鮮甜好味, 但有一兩塊有小變黃了.Bacon & cheese fries 都到埋, 睇個樣都已覺得好味喇!! 後來坐坐吓都開始有人等位lu... 所以等友人飲埋杯嘢就走. 暫時叫兩樣食物, 份量不算大, 價錢ok 啦, 但無加一架! 會再㗎, 舒服麻, 仲要試其他食物
Flat White
Caesar Salad