2018-07-12
呢間日本餐真係令我要開個post讚讚佢! 食完今次嘅omakase已經諗定下次要試其他野,見到隔離枱食串燒都好似好好味其實本人好少喺HK食omakase, 因為唔知會俾咩我食。但朋友介紹食過好味又新鮮就諗著試下。因為好耐無去過日本好掛住日本野食. 一黎到先叫杯BEER buy one get one free. 坐喺出面欣賞下個graffiti, 老闆仲同我地解說,好有心思畫得好靚. 雖然大熱天時,但佢地有兩部大風機一啲都唔覺得熱. 入返去食OMAKASE CHEF一開始就問我地有咩唔食有咩鐘意食。果然無令我地失望。所有食材都好新鮮,感覺真係返左日本咁. 海帶,淮山,籮筐苗不停為我地添加. 我最愛嘅TORO同埋和牛都入口即溶。有啲魚我地都未食過。CHEF每道菜都會同我地解說。 連我對海膽好敏感因為我真係唔新鮮食唔落都全部清晒, 超開心佢地嘅SAKE 亦都好多選擇,我地叫老闆幫我地發板。老闆當然有問我地口味而挑選左先俾我地啦。SAKE杯都係日本入口返嚟, 好靚呀。 我地叫左支1.8L千鶴好快就清晒希望呢間日本野長做長有,咁我地呢啲日本控一掛住日本野食就可以返嚟食
雖然大熱天時,但佢地有兩部大風機一啲都唔覺得熱.