2020-02-16
話說小王子果日咁岩係荃灣收工,於是約左朋友係附近食飯。食完行左N耐吐苦水之後,就搵地方食糖水。可惜之前響路德圍食開果兩間糖水鋪無緣無故咁執左,因而用手機search下附近有咩好西食。誤打誤撞之下就黎到Aroma Dessert Cafe喇。Aroma Dessert Cafe室內環境好細,不過裝飾搭救,周圍擺滿左好多pepe公仔、黃色memo紙,俾食客自行創作,將心願一一寫上貼落幅牆,所以顯得好精巧別緻。椅子下面放左一個布袋,俾食客放袋和隨身物品,整體感覺良好。我點左一個朱古力芭菲伴迷你心太軟伴朱古力雪糕,而朋友就叫左朱古力心太軟。講真果日發生左D事,真係好唔開心。不過食左衣個$60的朱古力芭菲伴迷你心太軟伴朱古力雪糕之後,真係順氣好多,可能一來性價比高,$60蚊又有朱古力芭菲、迷你心太軟和雪糕三樣野食,二來食甜野令到個人開心好多。所以小王子都開始明白點解女人咁鍾意食甜野 XD不過,衣個方法唔係次次都work。如果次次唔開心都黎衣度食甜野,可能好快就會無效。所以真係頂唔順,超超超唔開心,小王子會再黎幫襯。當然得閒都會黎試下其他野既。PS食完走左之後多左好多排隊,仲有人同小王子對上眼 =
不過,衣個方法唔係次次都work。如果次次唔開心都黎衣度食甜野,可能好快就會無效。所以真係頂唔順,超超超唔開心,小王子會再黎幫襯。當然得閒都會黎試下其他野既。PS食完走左之後多左好多排隊,仲有人同小王子對上眼 =)
Other Info. :
Pepe 真係好得意