2011-05-21
老友wedding前約埋班兄弟商量大計接新娘,臨急臨忙下揾到呢間有位就順便入嚟試試。其實成班佬都係至在有個地方坐埋一齊商量對策,好少人好似我咁柯哥去care d嘢食質數,但民以食為天,點可以唔care 食物quality,係米先?今次我叫了一盒窩蛋燒雞飯,而我隔離個人就叫了碟燒汁漢堡扒。我們一枱八人,八個定食幾乎同一時間在十五分鐘內送上。先說食物水平,基本上冇什驚喜,和其他一眾日式餐廳一樣,但定食價錢要成一百完,小食種類又不多,怪不得和民的人龍這樣長了。唔知係唔係要等全枱食物一齊送上的關係,我叫的燒雞扒過憹,食落去有很大炭味,叫炭憢會比較貼切。雞皮又燒得不夠脆,雞肉又有點兒overcooked,食落d肉有点過老,失敗之作!本以為這盒雞飯已可代表這店水平,又唔係喎。我偷食了隔離個人叫的汁燒burger,味道又ok喎,有點mos burger影子,ok合格啦。總括而言,食物質數有待改善,食店宜加考慮增加小食種類。
今次我叫了一盒窩蛋燒雞飯,而我隔離個人就叫了碟燒汁漢堡扒。
我們一枱八人,八個定食幾乎同一時間在十五分鐘內送上。 先說食物水平,基本上冇什驚喜,和其他一眾日式餐廳一樣,但定食價錢要成一百完,小食種類又不多,怪不得和民的人龍這樣長了。
唔知係唔係要等全枱食物一齊送上的關係,我叫的燒雞扒過憹,食落去有很大炭味,叫炭憢會比較貼切。雞皮又燒得不夠脆,雞肉又有點兒overcooked,食落d肉有点過老,失敗之作! 本以為這盒雞飯已可代表這店水平,又唔係喎。我偷食了隔離個人叫的汁燒burger,味道又ok喎,有點mos burger影子,ok合格啦。
總括而言,食物質數有待改善,食店宜加考慮增加小食種類。