在跟朋友約我weekend去PizzaExpress食早餐,我聽就心諗間野有做早餐嘅咩?原來而家喺weekend有做早餐,Menu都幾多選擇朋友揀咗傳統儀式早餐,份量好大,一個人肯定食唔晒,最後我哋喺share一齊食有兩個應該係pizza餅底左嘅麵包,中間有蕃茄肉醬蕃茄醬肉丸,兩隻煎蛋,火腿,煎蘑菇,煎蕃茄,火箭菜。佢嘅食物質素真係不得了,蘑菇十分之香口,咬落啲蘑菇係好有蘑菇味可能用平時嘅cafe all day breakfast都唔會食到咁靚嘅蘑菇中間嘅蕃茄醬香草肉丸先至不得了,有啲啲感覺似IKEA嘅肉丸,但係佢係冇咁多脂肪嘅塊火腿又唔會太鹹,火箭炮加埋一齊食感覺好舒服,個蕃茄都剪得好好。比多幾個肉丸嘅畫面你哋睇啦將個麵包搣開幾舊,然後點落個蛋煎蛋蛋黃度,超級無敵好食。早餐真係有得食pizza 㗎,今次揀咗呢款意大利薄餅:入邊有煙肉,芝士,蘑菇,雞肉,意大利肉腸同雞蛋。好大個,雖然只係早餐,但係我哋兩個人share兩份早餐同全食唔晒,超級飽好大份好抵食佢好想打俾你講同出邊嘅Cafe梗係差天共地,天生麗質果然係做開好食嘅嘢做開連鎖餐廳,質素真係有一定嘅水準。平時嘅Cafe用了邊可能有
原來而家喺weekend有做早餐,Menu都幾多選擇

比多幾個肉丸嘅畫面你哋睇啦

將個麵包搣開幾舊,然後點落個蛋煎蛋蛋黃度,超級無敵好食。

早餐真係有得食pizza 㗎,今次揀咗呢款意大利薄餅:入邊有煙肉,芝士,蘑菇,雞肉,意大利肉腸同雞蛋。好大個,雖然只係早餐,但係我哋兩個人share兩份早餐同全食唔晒,超級飽好大份好抵食佢好想打俾你講同出邊嘅Cafe梗係差天共地,天生麗質果然係做開好食嘅嘢做開連鎖餐廳,質素真係有一定嘅水準。平時嘅Cafe用了邊可能有咁靚,不過只係得weekend先有得食,大家要把握下weekend嘅早餐時間
Pizza上面嘅音樂簡直係畫龍點睛,食落去嘅時候突然間feel到有浸鹹香味,同其他配料好夾,唔係普通嗰啲超市買返嚟可能煎好咗就咁鋪上面嗰種普通好cheap嘅煙肉,而係真係好靚自己煎香然後再放上去Pizza焗嗰種,一定唔平。
唔好睇佢細細塊,但係早餐食真係好飽,食咗一塊就已經食唔落。

而且weekend早餐無咩人,環境好舒服,一啲都唔迫,工作人員都好好人,超級有禮貌服務周到