2020-05-18 1752 views
係西營盤呢頭返工已經返左一段日子,一直聽聞有一間好出名的潮州粉麵店,但每次經過都好多人係門口排隊,所以成日都食唔成。究竟咁出名嘅潮州人,吸引咁多人排隊,係咪真係咁好食先?終於,今日落比較大雨,冇乜人等位,可以有幸一試!食物:潮州人主要食豬雜,冇理由唔叫來試下,我叫左碗蝴蝶腩併豬黃喉米粉,雙併成恵$36,而三併都只係$41,加凍飲都係$8,都真係幾低食!豬黃喉拼蝴蝶腩米粉 $36 $36雙併呢個價錢真係冇得輸,而且無論係粉麵或者餸菜嘅份量都好大。不過可惜味道冇期待咁好食,有點兒名過於實,蝴蝶腩較韌,而且冇乜味道,反而豬黃喉幾爽口, 湯底方面亦比較普通,味道較淡。老實講,如果咁嘅質素一定唔會吸引到我去排隊,但可能今次叫唔啱餸啦,不過咁平嘅價錢,下次再試下或者就咁當食飽個肚都冇壞嘅!

終於,今日落比較大雨,冇乜人等位,可以有幸一試!

食物:

豬黃喉拼蝴蝶腩米粉 $36