2021-12-26
𝗬𝗮𝗿𝗱𝗯𝗶𝗿𝗱📍 Winsome House, 154-158 Wing Lok Street G/F, Shops A and B, Sheung WanMy favourite嘅雞串餐廳😍對上一次食已經係佢岩岩開嘅事但當時只係得walkin要等好耐所以就一直無再反去。但佢宜家有reservation啦😆大家可以去佢website book佢哋燒出嚟嘅雞串都好有炭香味,佢哋嘅調味香料亦唔會好複雜開過本身嘅雞肉味。每一樣野都燒到外面脆,但係肉質又夠腍😍佢嘅所有嘢我哋都好鍾意🥺所以唔一一介紹啦。以下係我哋嘅推薦:𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘔𝘦𝘢𝘵𝘣𝘢𝘭𝘭 免治雞肉外層燒到有微脆,配埋蛋汁好好食🤤同埋佢哋佢個portion岩岩好。成日係出面食呢道菜都會好濟𝘚𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘊𝘰𝘳𝘯 𝘛𝘦𝘮𝘱𝘶𝘳𝘢 呢個真係好正好香脆,送酒一流。雖然炸完,但食落無乜油膩感,粟米仲好爽口🌽𝘊𝘭𝘢𝘮𝘴 𝘠𝘢𝘬𝘪𝘴𝘰𝘣𝘢 呢個係must order!真係好好食🥺用咗日式嘅蛋麵配埋佢個勁creamy又重香蒜味嘅sauce真係好正😍蜆肉都超大粒同多肉!💰我哋兩個人去👫食到好飽好滿足再加埋支sake,人均大概$500-600。
𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘔𝘦𝘢𝘵𝘣𝘢𝘭𝘭
𝘚𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘊𝘰𝘳𝘯 𝘛𝘦𝘮𝘱𝘶𝘳𝘢