2010-09-19 31 views
Client 送 jor 盒雪糕月餅﹐內有4個﹐2個朱古力味﹐2個雲呢拿味。 試個朱古力味﹐感覺同食緊朱古力味雪糕無分別﹐only 差個外形。以往食呢個牌子既雪糕覺得太甜﹐但今次無 gum o既感覺﹐反而覺得甜度適中﹐而且 o係冰格拿出來後無需攤凍就已經可以食 (ie 無雪到硬 sai)。 好味道﹗ PS 順帶一提﹐生果日報前幾天話呢個牌子既雪糕月餅既卡路里係最高﹐其實係錯既﹐因為呢個牌子用千焦 (kJ)﹐唔係千卡 (kcal)。正確既熱量應該係 1,351千焦, 即係 323 千卡左右! 大家可以去下呢到 (http://www.mynutristep.com/) check o下其他包裝食物既營養份量

2010-09-18
TakeAway