2010-03-31 10539 views
生蠔- OK,好過自助山,十六浦,MGM,起碼十隻只有兩隻唔新鮮雪場蟹腳- OK,只比MGM差一點點阿拉斯加蟹腳- 啖啖肉,有蟹味,不吃不可大蜆-因為有沙所以一般蝦-好霉刺身- 有三文,吞拿,八爪,甜蝦都新鮮熱盤- 款式不多,質素OK,特別推介一味薯仔球,正甜品-款式較少,質素一般總括黎講,永利$228加一呢個質素唔錯,
生蠔-
OK,好過自助山,十六浦,MGM,起碼十隻只有兩隻唔新鮮
雪場蟹腳-
OK,只比MGM差一點點
阿拉斯加蟹腳-
啖啖肉,有蟹味,不吃不可
大蜆-
因為有沙所以一般
蝦-
好霉
刺身-
有三文,吞拿,八爪,甜蝦都新鮮
熱盤- 款式不多,質素OK,特別推介一味薯仔球
,正
甜品-
款式較少,質素一般
總括黎講,永利$228加一呢個質素唔錯,
2010-03-19
$228 (Dinner)
  • 阿拉斯加蟹腳
2008-10-23 9180 views
去探澳門的朋友, 上次食過威尼斯人的自助餐, 覺得0野食多, 但水準一般. 是次朋友推介永利的地下咖啡廳, 週六日推出海鮮自助餐, 每位MOP328+15%.食品種類, 只貴精不貴多, 大部份為海鮮, 包括:頭盆-生蠔, 長腳蟹, 凍蝦, 龍蝦, 日式魚生及沙律熱盆-蒸東星, 青咖哩魚, 炒飯/麵, 即燒帶子, 三文魚及牛柳, 酸甜魚柳甜品- 款式幾多, 最好食雪糕
食品種類, 只貴精不貴多, 大部份為海鮮, 包括:
頭盆-生蠔, 長腳蟹, 凍蝦, 龍蝦, 日式魚生及沙律
甜品- 款式幾多, 最好食雪糕
正-日式魚生尚可
差-凍長蟹腳, 中間重有冰
選擇貴精不貴多
正-即燒帶子, 三文魚及牛柳
$380 (Dinner)
正-日式魚生尚可
正-即燒帶子, 三文魚及牛柳
  • 長腳蟹
2008-10-14 6643 views
因爲是我生日的関係,所以想吃好一點的!結果來了永利吃自助晚餐。環境很舒服,有沙發坐,人又不多。食物品種不多,但用料好,刺身好新鮮,由司傅幫你拿,但沒有蠔,蝦等,有點失望!牛肉片很香,有牛味,不鞋口,比香港的好吃多了!好吃的還有甜品,有無限的藍莓,很大粒,芒果都好甜!還有Macaron 作甜點,質地很滑!不過價錢不平,好像是三百元!如想食物多款,這兒會叫你失望!
環境很舒服,有沙發坐,人又不多。
牛肉片很香,有牛味,不鞋口,比香港的好吃多了!
不過價錢不平,好像是三百元!如想食物多款,這兒會叫你失望!
2008-10-04 4830 views
於皇冠帝影樓輕食點心後,留肚食下午茶,個人好喜歡去永利玩,雖然每次都唔贏錢。當天黃金週第二天,餐廳唔多人,上次八月尾來,反而重多,我們揀咗對着泳池的卡位坐,好舒服,一個下午茶SET包一杯飲品MOP98,咁當然叫二SETS,待應提議叫一個已足夠,咁好啦叫一SET,看看餐牌熱飲都要MOP40,下午茶底些。待應送上一個銀色三層精美西點架,看到已好開心:第一層: 三文魚飽,青瓜鋪面三文治,還有二種包,恕我忘記是甚麼,好夠份量。第二層: 手指餅,士多梨撻,香蕉撻,朱古力餅。第三層: 橙占,士多梨果醬,Cream賣想已好靚我已覺好滿足,但過了一陣待應再端上一個銀色麵包籃,籃內藏着用餐巾包裹二個熱烘烘MUFFIN及二個蛋糕,這個實在令我一點意外驚喜,酒店的糕點當然有水準,鬆軟好味,very good。

待應送上一個銀色三層精美西點架,看到已好開心:
第三層: 橙占,士多梨果醬,Cream

$55 (Tea)
2008-01-16 3700 views
雖然唔滿座,但都唔少人。我地坐近走廊,我個位旁邊居然滴水,唔知道0的水響邊度來,看見我個袋隰了,望望天花,看唔到什麼異樣,以為自己攪錯,再看看地下,有灘水。。。糕點甜點,一半好食,一半唔好食,不過$98位都算reasonable.份量夠2-4個人享用。西柚汁,不是鮮榨的,只是普通果汁而已,這個有待改善。

西柚汁,不是鮮榨的,只是普通果汁而已,這個有待改善。
永利澳門,咖啡苑
永利澳門,咖啡苑