2007-05-24 141 views
其實佛笑樓的食品不算低食, 其它食物可以不食, 但一定要試試他們的乳鴿. 他們的乳鴿, 肉質鮮嫩, 肥美嫩滑, 想起都想再食. 其它食品只是普通, 而且價格偏貴, 不用在此吃.
2007-03-14 66 views
先見食評就知道若過澳門就一定要來試!<br /><br />餐\包:先送來的麵包我最最喜歡!!外皮好脆,包內還熱得燙手的!<br />炸馬介休球:脆得來不會好熱氣.魚蓉加薯蓉製的內部好粉,口感好特別.味道好,一點都不膩!<br />乳鴒:幾大隻﹐肉鮮嫩﹐但皮不夠脆.滷水汁帶甜味.整體幾好!<br />燒沙甸魚:魚燒得皮好乾身,好香口!味道是淡淡的,但就是要吃這種味道!伴碟是grill過的素菜纇﹐不錯的.<br /><br />價錢其實不是很貴,起馬每樣食物都合心意。地方亦很舒適,好有情調啦.
先見食評就知道若過澳門就一定要來試!<br />
<br />
<br />
2006-12-31 82 views
這間餐\廳食裝修, 因佢\層層唔同, 地下西式, 二樓中式, 3樓西式, 我坐3樓, 可能聖誕節去, 7點幾已要等位, 經版友推介食上湯焗雞飯, 好似蕃茄焗雞咁, 叫了一杯新鮮牛肉茶都OK, 不過唔推介, 另外叫一個總督雞, 都OK
2006-02-26 62 views
乳鴿、非洲雞、焗骨飯、生果酒都好正,係木糠布甸差d,下次唔駛食甜品啦!
2005-08-22 84 views
今次到澳門,當然要到這間老字號一試啦,一踏入門口上到二樓,高級餐廳的格局,華麗的裝潢,很舒適。乳鴒-很貴呀,$75一隻,但這是招牌菜,一定要試,雖不是皮脆肉嫩,但味道ok,加上檸檬汁,幾特別啦。炸馬介休球-好食,用一絲絲的魚肉加上薯蓉炸得剛剛好。蝦多士-美味,但看不到隻蝦呢。焗葡國雞-味道一般,不很特出。
炸馬介休球-好食,用一絲絲的魚肉加上薯蓉炸得剛剛好。
蝦多士-美味,但看不到隻蝦呢。
焗葡國雞-味道一般,不很特出。
2005-08-03 37 views
佢地的馬介球好好味(好似係$30幾蚊6pcs), 同其他葡國餐廳不同味道的,係每次去的必選食品, 在這裡食經典的葡國雞另有一番風味, 亦不妨一試.值得一讚是待應的服務態度, 他們十分細心, 又教我們應放什麼調味料到食物中, 又自動走過來給我們拍照, 加上環境很舒適, 一流呀!!! 他們就係咀香園等手信店隔離,買完手信便可順便去食餐葡國菜, 真係"就係左近唔洗四圍搵"
2004-10-25 73 views
好耐之前同屋企人去澳門玩,晚餐去lee度食,間餐廳對門無打開,如果唔係屋企人知定,我都唔知係間餐廳,auntie話lee度出名既係乳鴒,我地都叫左一人一隻,全隻上,燒得好靚,第一次用刀叉食乳鴒,又真係幾好味..仲有記得食過非洲雞,都係好好味,亦好辣下。其他都唔係好記得食過咩lu.....環境都幾好,分兩層,我地係地下食,唔知上層係點...
2004-08-30 54 views
前言:到澳門工幹,晚上跟老闆和vendor 前來晚飯。食物:a. 餐包籃:每人一個餐包,籃子裡有各式熱麵包,有軟硬,有白麵,有麥包。夠熱,正!b. 炸馬介休球:白碟上盛著六粒剛炸好,新鮮熱辣的馬介休球。每粒有一隻湯匙體積。厨炸功一流,調味恰到好處,好味道!伴碟有薯片和黑橄欖,挺貼心!多久沒有吃過整粒的黑橄欖,正!c. 燴牛尾:以蕃茄紅酒烹調的牛尾,相當入味。同窩的青椒和紅蘿蔔都相當可口,伴飯一流!d. 葡式蟹:因小弟不吃甲殼類,沒有食到。同伴們讚不絕口:「蟹肉鮮甜,汁料惹味」。有一位同伴更以以道菜的汁料,鯨吞一碗白飯!e. 葡國雞飯:此道菜,以砵仔盛載,先煮後焗,半小時後才上枱。砵內有大量雞肉,估計有接近半磅至磅半的雞肉,果真足料!砵內還有相當數量的椰菜、洋蔥、紅蘿蔔、薯仔…,份量十足!還跟一碟白飯!有「飯桶」之稱的我,當然義不容辭的幹掉整碟白飯,因為葡國雞的汁料實在係太正!f. 木糠布甸:以餅碎、忌廉、煉奶製成的「布甸」,質感猶如雪糕般,但帶點餅碎的脆口,正!三男一女,共吃了$500 左右,多謝老闆,多謝公司!註:侍應多為中年男侍應,經驗老到,服務體貼週到,絕對稱得上「專
前言:到澳門工幹,晚上跟老闆和vendor 前來晚飯。
食物:
三男一女,共吃了$500 左右,多謝老闆,多謝公司!
註:侍應多為中年男侍應,經驗老到,服務體貼週到,絕對稱得上「專業」。食物水準以上,份量足秤,味道恰好,無得彈。此老店在此地頗有歷史,店家抱著「交足功課」的姿態去面對客人,值得一讚。心想:以相同價錢到香港的葡國餐廳,得到的只有一半的服務和食物水準。