2011-01-24
晚上9時許出到市中心o個邊食晚飯, 已經選址六記, 但因有賽事關係改晒路搞到唔太識路, 就搭的去.的士司機話六記d 粥唔好食, 佢會食一哥. 當然返黎我會搵下o個間“一哥”o係邊.好彩去到就有位. 地方淺窄亦不太乾淨.叫左蝦子撈麵, 炸鯪魚球, 錦鹵雲吞. 都係唔叫粥蝦子撈麵都幾多蝦子, 少少海鮮味. d 麵夠彈牙. 蝦子黐到成咀都係 我好耐冇食過蝦子撈麵, 對上一次食都唔見得. 今次食過就覺得原來蝦子撈麵咁好食, 返到香港一定要試下劉森記啦!炸鯪魚球好味, 外面係米通, 食落香口感覺又新鮮, 比淨炸鯪魚球好味, 入面既鯪魚肉都好彈牙.錦鹵雲吞大大隻. d 汁夠傳統, 係豬內臟o係d 汁入面, 唔似依家出面d 酒樓咁轉左豬肉或者其他料. 正!我就認為上面幾味都合格. 開頭仲擔心會唔會真係好似司機講咁唔好食. 總算冇白行一趟.
好彩去到就有位. 地方淺窄亦不太乾淨.
叫左蝦子撈麵, 炸鯪魚球, 錦鹵雲吞. 都係唔叫粥