2024-08-13
喺澳門氹仔有一間好chill嘅咖啡店☕️!舖頭裏便仲有好多唔同種類嘅嘢食、甜品、咖啡可以揀😎,啱晒嚟呢度一路食飽飽、一路過休閒嘅一日。.🍝白酒蜆湯意大利麵($98)蜆嘅份量都好多,而且調味唔會過鹹,顯嘅天然鮮味超級誘人🤤。配埋大量芫荽,鍾意食芫荽嘅朋友一定唔好錯過🌿!.🇰🇷泡菜豚肉溫泉蛋飯($65)裏面材料超級豐富,撈埋一齊之後,可以一啖食到晒唔同味道,好滿足🔥!特別要推薦佢嘅豚肉,燒得啱啱好,有火炙香味💥,油脂亦都係入口即溶嘅狀態。.🥙牛肉皮塔包配薯條($68)皮塔包係餐廳自己做嘅小麥皮,濕潤度適中,有麥香味又鬆軟🌾。裏面漢堡扒又厚又Juicy ,濃濃嘅牛肉香味好似漢堡包,肉質好鬆軟🥩。.🥗3 Steps Salad我哋揀咗香煎三文魚($118),同埋牛油果蔬菜藜麥沙拉($68)。三文魚煎香咗,魚油嘅味道好突出,超邪惡👅。而且裏面亦都有好多健康嘅蔬菜,紫薯天然嘅香甜濃郁🍠,配埋牛油果嘅油脂感🥑,仲有其他清新蔬菜配料,好豐富。.🍪Double Chocolate曲奇朱古力味道超級香濃,成個口腔都比朱古力香味包圍住🍫。.🍵抹茶磅蛋糕磅蛋糕口感綿密,濕潤度適中,抹茶嘅香味好出👅。.🍍菠蘿啡裏
🍝白酒蜆湯意大利麵($98)
🇰🇷泡菜豚肉溫泉蛋飯($65)
🥙牛肉皮塔包配薯條($68)
🥗3 Steps Salad
🍪Double Chocolate曲奇
朱古力味道超級香濃,成個口腔都比朱古力香味包圍住🍫。
🍵抹茶磅蛋糕
磅蛋糕口感綿密,濕潤度適中,抹茶嘅香味好出👅。
🍍菠蘿啡
裏面用咗菠蘿梳打同埋Espresso。可以中和到Espresso本身好濃嘅咖啡味🤩,配埋清新嘅菠蘿梳打,有果香又易入口。
🫖黑芝麻Latte ($43)
呢款係不含咖啡因嘅黑芝麻牛奶。芝麻味道好香,而且唔會過甜。咖啡師嘅拉花仲要超級精緻😍!