2008-07-04 45 views
喜歡懷舊的我, 聽過劉生陶生介紹這個咁特別既地方, 過了大海, 指定要黎呢度飲個茶.地方非常古式, 不過已經沒有吊雀籠的地方. 沒有冷氣, 只有天花版吊下來的風扇. 來者, 大多是為了這特式而來. 叫了茶, 出到去, 點心只有幾款, 不是鳳爪就是燒賣牛肉, 同排骨先拿一籠鳳爪, 燒賣, 同排骨, 原來所有點心 14MOP, 一籠通紅的染色鳳爪, 實在沒有師父, 最可惜是燒賣, 只是皮包肉, 唔覺有鮮味帶出, 只知道自己食左粒味精肉丸.炒麵炒飯, 相信是廚房一早炒起, 服務老伯沒有入去, 廚房亦沒有通知, 出到黎炒飯已經不是熱食. 食哂個炒飯....炒麵呢, 開始覺得唔耐煩, 廚房是否咁精明, 真係等到三檯客都叫炒麵才郁手!!! 茶錢12元, 貴, 但來的是頂級靚烏龍茶, 清甜的上等靚茶, 離開前, 老闆特登打開茶罐, 給我們聞聞看看. 留影的人好多, 亦包括了在下, 但奈何留人的不是食物, 而只是其古式古香的感覺.被劉生陶生個節目 馬扁 了

被劉生陶生個節目 馬扁 了