2023-03-12
夜行官也街,行行下入咗條巷仔, 畀呢間葡意式小餐廳吸引咗,於是入咗去試下:第一樣試葡式巨型魷魚沙律, 比起一般葡式嘅沙律冇咁酸, 魷魚鮮甜新鮮而且唔韌,原粒橄欖油香又爽脆,口感清新可口;第二樣試鴨飯,每粒飯都充滿著鴨油, 而且炒得好乾身唔會油粒粒, 鴨絲同葡式香腸煎得好香, 每一啖口腔都充斥著陣陣鴨油香味;第三樣試燴牛尾,老闆同老闆娘仲好好人送咗個發包俾我哋點汁食,講返牛尾先,佢哋炆到啱啱好,唔會散晒,個汁好食到痴咗線,好香好好味,點埋麵包簡直世一呀;第四樣試羊架,香草味好正,唔羶,Juicy到爆燈,啱啱好7成熟,加少少芥辣果味道真係一絕;第五樣試埋蒜蓉檸檬雞翼,酸味同蒜蓉好夾,雞肉又夠焾又入晒味,好好食;最後試埋支葡國黑啤,好creamy ,冇苦澀味,好易入口。整體嚟講,今晚呢餐小店新試充滿無限驚喜,老闆、老闆娘好用心去煮,又好客,食物又好食,下次再嚟一定要再嚟呢度食♥️♥️
最後試埋支葡國黑啤,好creamy ,冇苦澀味,好易入口。