2010-03-01 40 views
敬告大家以後不要再被一些在鋪面掛上某名人或明星光顧,握手或推介等照片,鱔稿等蒙蔽, 無謂被人揾笨.皇冠小館, 大家要認真記住呢間小店. 唔好再被佢門面所貼之明星和名人到訪, 好似極讚咁而中計, 雖沒有損失太多, 仍或感不值. 我地一行4行, 進入鋪頭後, 相信個位應該是老細, 好好人咁招乎我地坐下, 然後大尸推介佢地鎮店名粥-蟹粥, 但一看價, 貴到離譜, 一窩要成$250, 當然K.O.佢,唔要. 佢又再推介蝦子撈面, 要$40一碟, 心諗撈面一碟都會有2個面, 固叫了2份蝦子撈面, (點只得一個面, 味道一般, 兩份合共要$80, 唔抵) 另外2碗好普通既牛肉豬天和及弟粥. (一的都唔好味, 份量少, 合共$48) 此外我地本來想叫淨雲吞, 但個女侍應話叫雙併即淨雲吞和水餃, 因為水餃好好味. 固我地就點了呢一個.但好離譜, 每樣得4粒,合共8粒, 放上數粒蒽粒係碟, 連湯都無, 要問才給伙一碗仔, 毫無味道, 一的都唔好食. 要收我地$60, 有冇搞錯呀?分開叫淨雲吞, 淨水餃都係每碗豆24, 而家雙併要收$60, 點都講唔過去, 一輪爭拗後, 最後佢地收$10, 埋單總數$178. 以咁既食品質素, 實在唔抵, 佢地一的都唔老實. 各位要留心, 千祈唔好中計再被佢揾笨.
2010-02-27