2018-12-11
在大三巴附近行完肚餓想食野,總之會行到議事廳前的黃枝記,然後就乖乖地攞飛排隊🤗黎到時剛巧中午,門外已聚左好多人,好彩我地攞左飛都係等多10分鐘左右就有位。始終佢地有三層,座位都多而且人流都叫快。叫到我地,就被安掛上二樓的二人枱。我地揀左一個招牌的雲吞麵、乾炒牛河同埋一客細的炸鯪魚球。先黎左個招牌雲吞麵,份量都比相像中大,雲吞都有5大粒,而且麵質好爽彈,幾香! 雲吞的皮都幾薄,餡料好足,不負眾望🥰👍🏼炒牛河就略油,呢個冇咩特別,下次可以唔叫。炸鯪魚球就好有驚喜,個蜆介好香好濃味,但個鯪魚球肉質好出色,做到一D都唔實,好似魚旦咁彈得黎,個鯪魚味好出,而且炸完都唔會覺得好油,好夾個蜆介,果然係招牌小食! 雖然未去到話好驚艷的一餐,但老旨號的確係名不虛傳,唔會令你失望!😋
炒牛河就略油,呢個冇咩特別,下次可以唔叫。