每1-2個月我都會去澳門一次, 每次陪唔同朋友周圍行下食下野, 我d朋友出奇地個個話要食翅, 咁比較出名又似樣d當然黎添發~我由第一次去食最平開始, 下一次就食跳高一個價錢, 但發覺味道又係咁, d翅多少同大細係睇彩數, 同枱叫相同價錢的有時仲細同小翅過我。同埋味精真係好勁, 我每次食完都要飲一整支綠茶解喝。仲有最唔鍾意就係, 有一次我同同事入去, 都等左好一陣, 同事話試下$45先, 我好細聲話唔想食, 因為都食過幾次, 個老細(我估佢係咋)可能聽到, 好大聲咁指住menu話每位計, 跟住行埋黎幾次問我食乜, 迫住我都叫左個$45, 佢咁做好乞人憎lor~食到尾聲, 有一大班人(6個左右), 都係廿幾三十左右, 佢地係食飽飯過黎0既, 佢地見到冇乜選擇, 有d話唔食喇, 老細聽到又係指住menu話"我地每位計架", 有個男仔就話咁大煲都唔比share, 食飽飯喎~ 老細又再講多次"我地每位計架, 呢度寫左" 佢地好無奈地商議一係走, 一係全部人都叫$18算數, 個個好無隱咁食完個$18走人, 話以後都唔黎3月尾黎都仲係舊價錢, 4月25日那天再去食已加曬價, $18, $30, $4

3月尾黎都仲係舊價錢, 4月25日那天再去食已加曬價, $18, $30, $45, $70, $75 已變成$20, $35, $50, $75, $80。亦因為咁, 我更加唔想比錢佢賺, 但又費事叫個fd自己入去食, 於是我叫左個細豬腳薑,$18. 都ok, 有一隻蛋, 大碗$28只係二隻蛋同多少少豬腳。不過今次老細招呼好左好多, 唔知關唔關初加價呢~
上 - $45 左 - $18 右 - $30