2023-04-30
上網見到有好人多推介,長達3年後再去澳門嘅第一站就嚟到呢間餐廳,可惜去到店員話午市已經full咗,幸運地當日晚市仲有位,即刻book咗夜晚再戰,所以大家去之前記得打電話先訂位啦!▫️炸蛋打拋豬意大利粉 ($88) 4/5打拋豬係我其中一樣最鐘意嘅泰菜,估唔到變成西式料理都咁好味😋意粉充滿濃羅勒味,撈埋蛋黃一食好惹味,但係個人覺得太辣,同我一樣唔太食得辣嘅朋友可以留意吓。▫️蟹肉明太子奶油意大利粉 ($108) 4/5每條意粉都沾滿明太子奶油,香濃不膩,每一啖都好creamy。意粉煮到啱啱好,唔會好淋,配上明太子,紫菜碎同蟹肉完全係不敗組合。雖然唔係我食過最好食嘅明太子意粉,但以呢個價錢嚟講性價比都算高。▫️靜岡抹茶糰子梳乎厘 ($78) 4/5梳乎厘上面有Oreo碎,抹茶奶蓋同抹茶粉,旁邊仲有紅豆同白玉,但係白玉比較淋,略嫌唔夠煙靭。梳乎厘充滿蛋香,食落好鬆軟,唔會太空氣感又唔會太實淨,配埋濃郁嘅抹茶奶蓋一齊食好滿足!▫️草莓香蕉圓舞曲 ($48) 3/5smoothie入面有好多棉花糖,同草莓香蕉咁fresh嘅組合唔太夾。飲品唔大杯,性價比較低。Overall rating (5粒⭐️為滿分)
▫️炸蛋打拋豬意大利粉 ($88) 4/5
▫️蟹肉明太子奶油意大利粉 ($108) 4/5
▫️靜岡抹茶糰子梳乎厘 ($78) 4/5
▫️草莓香蕉圓舞曲 ($48) 3/5
Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️