2019-06-25
今次來澳門book左呢間buffet, 一早未出發之前就book定, 來到一入門就有一大堆鮮花歡迎你, 立即影張靚相先向服務員登記後就好快入座, 一入去, woo~靚靚池景望住來食, 仲不時有唔同濆水造型, 加埋個夜景真係好無得輸, 真心就係個景已經佔左一半$$, 場內佈置就粉紅宮殿風, 真係好arm打卡影相, 少女心大發呢間buffet主打海鮮同甜品, 其實場地就唔大, 不過就好集中, 好方便囉食物, 一去到海鮮位, 靚靚的海鮮就盡在眼前, 龍蝦﹑生豪﹑長腳蟹, 凍蝦, 全部都好新鮮, 好鮮甜, 樣樣都好arm食, 食得出全部都有處理得好好。特別一提的甜辣汁蔬菜魚卷&蟹肉木瓜十分好食, 細細蝶一份份, 食得幾蝶都唔怕。至於熟食方面就唔係太多, 不過其實好多都arm食其中最愛就係呢個紫蘇葉燒汁羊柳, 完全不so, 好嫩好入味另外仲有黑松露芝士意大利飯, 雖然係buffet食飯就似有D唔抵, 不過人地煮得好好食, 好濃又creamy咖哩雞就有少少鞋口, 但個汁就好香好濃唯一唔太like就係個羊扒, 可能係我要的那一部分係邊邊位, 真係太un, 唔好話咬, 刀都切唔開仲要左個喇沙湯河,
至於熟食方面就唔係太多, 不過其實好多都arm食
其中最愛就係呢個紫蘇葉燒汁羊柳, 完全不so, 好嫩好入味
咖哩雞就有少少鞋口, 但個汁就好香好濃
仲要左個喇沙湯河, 本人真係受唔到引誘, 見人地咁靚, 自己又囉一碗, 無後悔, 又香又濃, 我呢碗就係得菜和河粉, 當然大家可以加D蝦丫, 雲吞等
竟然有新鮮的士多啤利同龍珠果, 任囉, 粒粒都甜又多汁, 自己係街買都未必食到粒粒甜, 真係加晒分
來到甜品又要啟動另一個胃
除左朱古力濆景, 其他仲有好多唔同的朱古力
個人最喜愛: 朱古力脆米, 朱古力蛋白脆, 兩樣都好脆, 個樣又靚; 松露朱古力好香好滑, 仲要唔會好漏, 食多幾粒都唔怕
檸檬撻又係不能不食
生果加小各式小蛋榚
就係甜品又佔左半個場
熱情果香芒撻﹑紅果泡芙﹑朱古力香蕉泡芙等等, 都非常得我心
呢個可可餅我都食左幾塊
雪榚冰品都有咁多款, 我就要左綠茶﹑雲尼拿﹑椰子, 最喜歡就係椰子, 好濃, 滿滿的椰香
整體呢個buffet好arm食
而且各服務員服務超好, 有禮貌又誠懇
我見識少但呢間buffet真係超滿意, 下次一定再來!