2017-10-05 4915 views
琴晚同屋企人喺永利皇宮扒房食嘢慶祝中秋節。可能因為一早book咗枱嘅緣故,今次可以被安排坐喺對正表演舞台嘅位置,非常滿意。經waiter介紹之後,我哋叫咗1個鮮魚片appetiser,珍寶份量嘅帶骨dry aged肉眼扒,海鱸魚扒同埋西蘭花伴菜,跟住就睇住過場嘅表演等食嘢了⋯😍😍😍一開始例牌上嚟麵包同牛油,麵包焗得好鬆軟,配上自家製牛油非常好食!唔知係咪太肚餓定係太好味嘅原因,我哋情不自禁encore左一個又一個⋯😅之後再上嘅生魚片appetiser,一向唔多食魚嘅媽媽都好鍾意食,不過我都係忘記咗影相⋯😅跟住主菜嚟了⋯海鱸煮到啱啱熟,又滑又嫩,口感非常好😋😋😋!帶骨嘅炭燒肉眼扒,燒到微焦嘅外表包住裏邊粉紅色啱啱熟嘅牛肉,好香好友原始風味!😋😋😋食完正餐,梗係要叫返個dessert令呢餐飯更完美。經介紹,我哋叫咗個漏斗蛋糕share食。先唔講一上檯個賣相已經好吸引,食落,鬆化嘅外表按個人喜好配上預設嘅焦糖、忌廉同埋朱古力sauces,我嘅味蕾又被提升到另一個層次!最後,叫埋單嘅時候被告知原來仲有一個餐後甜點😱,真係飽到攬住個肚離開⋯
琴晚同屋企人喺永利皇宮扒房食嘢慶祝中秋節。

2017-10-04
$450 (Dinner)
  • 帶骨肉眼扒
  • 漏斗蛋糕