2014-07-12 1732 views
佢地舖頭賣果杯綠茶奶露($40),一睇以為係青苔奶露,你可以想像下青苔顏色同綠茶顏色差幾遠,攪拌咗飲落去啖啖綠茶粉係個口到,飲咗幾啖之後d粉直情卡住個喉嚨到,實在頂唔順走去佢地吧台問係咪放多咗綠茶粉,員工第一時間講"你未攪勻",我話已攪勻咗,之後員工就話"我地按足份量嚟沖, 如果你唔滿意我再幫你沖過杯囉"……(面露不悅之色)之後女侍應再攞過嚟時,第一時間講我之前杯野未攪勻,我就同佢講我已攪勻咗,之後個女侍應就係我面前示範"唔係咁攪,要好似我咁攪", 佢好似打雞蛋咁係咁"發"我杯野飲,搞到杯野流晒出嚟,佢完全無講唔好意思,就咁走咗,好彩我件衫無俾佢整污糟啫,果種"摩打式"攪野飲方法係我第一次見,如果呢杯野飲要用呢個方法先攪得勻的話,請在menu入面說明,又或者吧台預先攪好再攞出嚟,唔明點解員工好似唔多滿意客人反映問題,服務態度超差,平時去食都未試過係咁服務態度,今次真係令我改觀
綠茶奶露

2014-07-08