2016-06-10 7767 views
早陣子朋友介紹下來試中午自助餐,當時是正價(連加一也只是200mop有找),人流不多,環境一流,由於價錢比一般5星級酒店便宜最少1/3,所以期望不大,不過當時正價,我們已覺性價比高,到今個月見visa卡75折便再去,折後才143mop,不過撞正佢地員工100mop一位,多人到喊,食物質素沒有下降,但很明顯服務質素有點招架不住。。。正價時:甜品部份是我們覺得最值得吃的,佷多是西式/法式,忍唔住狂試,主菜方面選擇也不少,通常會先吃魚生和海鮮凍盤,這方面中規中舉,不是太突出,沙律的配菜很多,是意式配料為主,最喜歡醃魚的那一款,有評論說沒黑醋,我是找到的,可能樣子似display而不被發現∪・ω・∪,另外西式熱盤切肉,朋友讚不錯,會encore,大家要試哦。面包和芝士選擇也不少,這方面要自己配搭一下,味道才能配合。有些烤肉串燒,是廚師事先烤好,醃料大概是東南亞式,覺得唔錯。飲品方面我喜歡不太甜的凍仙草紅茶,當時人不多,服務員也曾安排給我一杯暖紅茶我習慣飲暖飲既。。。)特價時:老實說最初不知道點呢一期解咁多人,朋友好回味之前個幾餐而去既,後來發現員工價100蚊,唔怪得full哂,雖然佢地啲侍應係
,食物質素沒有下降,但很明顯服務質素有點招架不住。。。

正價時:
甜品部份是我們覺得最值得吃的,佷多是西式/法式
我習慣飲暖飲既。。。)

特價時:
老實說最初不知道點呢一期解咁多人,朋友好回味之前個幾餐而去既,後來發現員工價100蚊,唔怪得full哂,雖然佢地啲侍應係專業,但堅唔夠人serve (其中一次係由於剛好係下榻該酒店,當日係天氣不穩我決定留係酒店自己食自助餐)。第一件事水都安排唔到,問過拿熱水或熱茶都係冇下文(即係話哂5星酒店,做staff campaign搞到full哂完全唔夠人serve客就失敗咗啲),去拿果汁冇哂杯,附近位同事好醒比隻飲酒既杯我,所以同事係helpful,但有時多人到愛慔能助。另外飲品已變成超甜涼粉紅茶,想問取一杯走甜,個位廚房同事堅決話
:,而且冇哂唔再refill,自助餐來說,飲野都唔夠飲,都幾大wok
。刺身同凍盤出得快消失得快,要就啱時間去
P。。。沙律同熱盤係keep到,啲湯都仲好好味(西式湯係勁
),甜品都係法式/西式好味,東南亞甜點自己唔係好啱食,覺得啲味唔特別。熱盤切肉係ok的,可keep住食,但唔肯定會唔會轉咗做現場印尼小炒。

由於我早前激讚過佢地既buffet,男友希望我會帶佢
r:,不過見佢做特價做到服務質素下降,應該等佢做返正價同西式食物主題先會再去了( ̄∇
r: