宮景正宗葡國餐廳

IN Portuguese Food
2024-03-02 1069 views
事隔幾年再訪澳門,特意上網搜尋好味葡國菜,俾我搵到呢間評價很高的葡國菜。餐廳可以用Whatspp訂座,非常方便。一入門侍應就知道是我們,馬上招呼我地上2樓。樓梯間充滿葡萄牙風味,國旗,布藝品,仲有C朗😂 佈置好有氣氛又溫馨。我地點了炸馬介休,白酒煮蜆,八爪魚湯飯,白酒Sangria。侍應會詢問蜆和八爪魚飯加唔加莞茜,非常細心🩷首先上來的是餐包,麵包熱辣辣,牛油混入了香料,搽上麵包上特別好味。炸馬介休🐟 - 好熱,外脆內軟,食落有啖啖魚香,餡料非常幼滑。白酒煮蜆 - 份量都唔小,醬汁有好香白酒味,蜆肉鮮甜,冇乜沙。八爪魚飯🐙- 網上極推介!真係好好味,份量好大,濃郁嘅蕃茄醬汁加上八爪魚同意大利飯,食到唔停口,同白酒Sangria都好夾!

2024-03-01