澳門一天遊,當然之前要上openrice做定功課。由於個人特別喜愛茶餐廳,係openrice找到這間喜蓮咖啡推介的係牛尾湯通粉,就決心要去試一試!我們二人留定肚,諗住吃多些。點了牛尾湯通粉、牛扒包、吞拿魚咖哩角、凍及熱奶茶。特別一讚落單阿姐好有禮貌!牛尾湯通粉 - 份量很大,超正!好足料,通粉軟硬度適中,好多蘿蔔粒粒!不過吃牛肉粒時要小心,因為有些仲連住骨。牛扒包 - 試得太多豬扒包,就試下其它嘛!味道一般,可能個包太大。Ok la~吞拿魚咖哩角 - 係超級級超級好味!一碟二隻,皮是方包做成,不是平日的春卷皮,好特別!餡是辣辣的好開胃,我們二人一路食一路不停說:好好味!並且都講:之後來澳門都必定會再稱食!凍奶茶 - 凍奶茶來的時候,阿姐解說檯上面的糖槳是給凍飲的,而一包包就當然係熱飲啦!第一次係茶餐廳,要自己落糖水飲凍奶茶,感覺到這裡很細心啊!由於外面下著大雨,我倆當然就慢慢嘆及看地圖plan行程!值得一提:這裡很近澳門八景之一 - 龍環葡韻住宅式博物館,吃完出門口轉左,慢慢跟指示牌行便到了。

吞拿魚咖哩角 - 係超級級超級好味!

由於外面下著大雨,我倆當然就慢慢嘆及看地圖plan行程!
牛扒包+吞拿魚咖哩角+牛尾湯通粉
牛尾湯通粉 - 份量很大,超正!
牛扒包 - 味道一般,可能個包太大
好好味的辣吞拿魚餡
自己落糖水飲的凍奶茶
食飽飽埋單!
2010-08-24
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$30 (Lunch)
Celebration
Anniversary
牛扒包+吞拿魚咖哩角+牛尾湯通粉
牛尾湯通粉 - 份量很大,超正!
牛扒包 - 味道一般,可能個包太大
好好味的辣吞拿魚餡