2018-02-02
行完成條官也街就過埋對面街食呢間咖啡室喇! 佢係一間外賣店黎架, 所以買完要係出面食, 不過呢間分店又好好比我地坐入面食, 其他分店唔係架😏呢度除咗出名炭燒瓦煲咖啡☕同秘製香滑奶茶,仲出名食四樣野 - 洋蔥咸牛肉厚多士、豬扒🐷包、花生奶油方塊、厚切魚片五香肉丁撈公🍜咁多樣選擇兩個人可以食到幾多嘢呢? 👀闊肚窄嘅我地嗌咗三樣名物黎食😋首先介紹下個 咸牛肉厚蛋多士, 個蛋🥚又真係好厚喎!佢個包都好鬆軟再加埋咸牛肉啲咸香!!跟住黎個花生奶油方塊, 多士切件放係個紙袋入面, 再撈埋勁多嘅奶油同花生醬, 再灑咗啲碎碎係上面! 好好味呀😍 而家一路打呢篇野仲一路懷念緊🤤 如果佢有1人份量size 賣就好喇, 因為食下食下都幾漏架!仲未夠? 叫埋佢個厚切魚片五香肉丁撈公🍜先! 個魚片都好厚而且好彈牙,公仔麵都軟硬適中。後尾發現佢其實係用印尼撈麵做個麵底,所以以後我自己都識整個簡化版黎食住先😈😈😈食完飲番支炭燒咖啡☕, 好香炭燒味, 咖啡味好濃! 原來佢真係用瓦煲去燒啲咖啡架! 果然用心制作!! 而且用料好足!👍🏼
食完飲番支炭燒咖啡☕, 好香炭燒味, 咖啡味好濃!