2011-06-20 156 views
原本$288/位, 因為父親節就加到$388/位<每人送半隻龍蝦約有9吋大ga)+每4位送一支紅/白酒>分2段時間, 530-800PM, 830-1100PM講下裝修先, 新裝修通常到靚, 一入門口有好大個AREA比人坐底等位(可以坐20人至少), 吾錯!入面座位就排得幾迫下, 可能係因為父親節BOOKING太FULL, 所以好明顯係路口位既地方加左D枱, 另一攪笑係有一部份位係好似回轉壽司枱甘, 不過吾係面對食物, 係對住牆. 好似好奇怪…另外仲有D 高腳既枱, 似係BAR枱比人飲野既, 不過就比人用來食BUFFET 好似好食得好辛苦… 一般係澳門酒店/賭場食buffet, 食物會有好選擇, “群芳”到係一樣!餐包有十幾款, 湯有中西選擇, 西:蘑菇湯好濃好好味; 中:燜湯就普通冇咩味!另外有印度咖哩食物/烤肉(冇食吾知如何) 及PIZZA (吾好食..有D好古怪既雜果PIZZA)後期廚師拎住一個pizza周圍問人要吾要…(好明顯冇人想食…)鐵板炒食物, 我只係到廚師係度炒雜菜, 所以冇食到! 一般廣東熱葷, 點心, 炒飯炒面, (冇咩特別, 大路野!)即淥即拉既
原本$288/位, 因為父親節就加到$388/位<每人送半隻龍蝦:
(約有9吋大ga)+每4位送一支紅/白酒>
分2段時間, 530-800PM, 830-1100PM

鐵板炒食物, 我只係到廚師係度炒雜菜, 所以冇食到!

即淥即拉既湯面 (好食!)

自己mix既Salad 到係差吾多既野! 另外有幾款整好左既salad到幾好味!

仲有sushi 同sashimi, 到ok新鮮! 選擇吾多, 得5-6款 (有北寄貝,三文魚,吞拿魚 蛋)

除外仲有凍海鮮, 有蝦(ok), 螺(吾得好腥仲有沙), 大蜆(ok), 蠔(好味)! 蠔係加拿大既, 好大隻, 即開, 每次每人一隻.

甜品係細細件一碟碟個D, 到有十幾款! 不過覺得冇邊一種特別好食, 只試左3種, 全部差吾多味…(我平時見到甜品會兩眼發光, 今次冇…)

仲有8款雪糕, 不過好奇怪佢個雪櫃好似吾凍, d 雪糕全部係溶溶地…(要改善下, 甘樣好易有菌)

總括來講食物吾錯, 抵食, 係HK甘既價錢就真係食吾到!

不過服務方面要改善下:
例: 叫左3次3個吾同既WAITER,
頭1個WAITER問佢要DRINK LIST, 佢答, BUFFET係包一杯COFFEE/TEA; 我知, 但我想睇下有咩其他野飲 (最後冇比DRINK LIST我)

第2個WAITER問佢要DRINK LIST, 佢到係答BUFFET係包一杯COFFEE/TEA同埋每4位會送一支紅/白酒; 我知, 但我想睇下有咩其他野飲 (最後又係冇比DRINK LIST我)

最最最後 要叫到第3個WAITER, 先比到個DRINK LIST我地.

例: 叫人加D水叫左2次, 點頭應左你, 又行去第2邊之後人影到吾見.

例: 7點幾開始, D WAITER好似忽然間吾見晒甘, 原本好多WAITER, 之後D碟到冇人收, 想叫人又冇人. 吾知係吾係交更…

2011-06-19
$470 (Dinner)
Celebration
Father's Day