2010-07-13
我地一行4人,前一日已經打電話book定位,hehe~~同埋知道佢有一個點心set係$148有6個點心,打電話果時已經講定要呢個喇~~本來諗住book晏晝,點知佢地話要朝早11點就有位,仲限我地12點要交枱,唉,都算啦,因為我地晨d都仲有地方去食野,咁呢度食d點心,1粒鐘應該夠既,於是都ok啦。點知黎到門口,佢話男士要著長褲 本來weekend想relax d嘛,bf著左條短褲去,haha,好彩~~~佢地有長褲提供既 咁我地都入得去喇~~~叫左 : 蝦餃皇 : 蝦餃呢樣野係去飲茶一定要叫黎食既 呢度有5粒架,haha,超好味!! 上素乾坤袋 : 呢個冇影相呀~~其實佢係將d料,好似有竹筍果d啦,剁碎切粒咁袋入個腐皮袋咁,然後淋個好似鮮竹卷果d既獻上去,都幾好味,黎到既時候仲要入面係超熱@@~我差d俾佢"辣"到條脷~~~ 叉燒腸 : 呢個就唔係咁驚喜咋~~普通,同埋d叉燒比較肥~.~ 炸蝦角 : 雲吞皮包住好多蝦正~~ 鮮竹卷 : 呢個我地一致話係最難食 好似魚肉春卷咋= =完全唔係我地食慣既鮮竹卷黎... 帶子餃 : 帶子好鮮味,做法特別goodgood~~ 燒賣 : 正常4粒,唔係特
叫左 :
炸蝦角 : 雲吞皮包住好多蝦正~~
帶子餃 : 帶子好鮮味,做法特別goodgood~~
燒賣 : 正常4粒,唔係特別好味
叉燒包 : 之前叉燒腸果d叉燒就肥d,但呢個叉包d叉燒反而係瘦d既= = 不過個人係鍾情瘦叉既~~
總括黎講,呢度d出品係好食既不過d點心既size真係迷你左d囉...如果"正常"size就真係勁滿足喇~~~