2012-08-21
本人琴日同朋友一行14人過左澳門聽人講新舖仲好食過舊舖(舊城區呢間),又大間d咁就一心諗住晚餐黎譚家魚翅氹仔間新舖食晚飯一早就去左手信街附近果間訂位到左差不多食飯時間,我地一行人到左官也街附近咁我地一行14人,有d人唔駛買手信,就去左舊舖叫老闆車左1批人去新舖先第1批人就咁就去左新舖要買手信果批就行去買手信再去買完手信,一行8人,老闆架車係7人車唔夠坐有2個人識行去新舖就自己行去,剩番既就行去舊舖叫老闆車其實根本10分鐘都唔駛就行到去,但我地等車果班人就等左20分鐘都有一去到舊舖叫完車,咁老闆就叫我地係門口等咁佢門口條路又窄又有好多行人,我地過左對面d車位度等等左5分鐘都冇車,催個老闆問佢 "有車未啊?"個老闆好串咁答 "你地等左有幾耐啊,飛機都冇咁快啦!!!!!!"咁我地繼續等啦.......再過多陣,我地又問佢 "有車未啊???"佢又係話叫我地等下啦之後再問,個老闆先話 "要去停車場攞車再駛黎呢度wor~"因為要趕船既關係,我地驚到左新舖批人未叫野食,咁咪叫個老闆幫手打個電話去新舖睇下佢地叫左野食未,未叫就快d叫咁我地到左就有得食個老闆唔理我地繼續食花生咁我地冇計啦,冇電話
本人琴日同朋友一行14人過左澳門
聽人講新舖仲好食過舊舖(舊城區呢間),又大間d
咁就一心諗住晚餐黎譚家魚翅氹仔間新舖食晚飯
一早就去左手信街附近果間訂位
到左差不多食飯時間,我地一行人到左官也街附近
第1批人就咁就去左新舖
要買手信果批就行去買手信再去
買完手信,一行8人,老闆架車係7人車唔夠坐
有2個人識行去新舖就自己行去,剩番既就行去舊舖叫老闆車
一去到舊舖叫完車,咁老闆就叫我地係門口等
咁佢門口條路又窄又有好多行人,我地過左對面d車位度等
等左5分鐘都冇車,催個老闆問佢 "有車未啊?"
咁我地繼續等啦.......
再過多陣,我地又問佢 "有車未啊???"
佢又係話叫我地等下啦
之後再問,個老闆先話 "要去停車場攞車再駛黎呢度wor~"
個老闆唔理我地繼續食花生
咁我地冇計啦,冇電話冇上網,乜都冇
再過多陣再催,今次個老闆仲話"佢地食哂囉~係得你地係度未食咋ma......."
係咁重覆呢句........我心諗,試問你一團人去食飯,會唔會唔等齊人就開飯啊~早知你架車要等咁耐我爬都爬到去啦!!!!!
跟著我地話 "算數,有的士就我地就上,等佢架死人車都唔知要等到幾時~"
咁6個人咪分2架的士去囉~
終於去到食完閃人
咁原來坐車果班人一早問左個司機食完可唔可以車番佢地去m記(果度有車番新濠天地,我地要去新濠天地拎番d行李同坐車去碼頭趕船)
未食之前就乜都話得,話會車去m記,食完之後既結果就係車左去舊舖,距離m記都幾遠下,咁咪又要跑去等車囉~
好彩到最後我地都趕到船
事後我地得知原來個司機一直都係新舖掛住打機.......
我地係等車期間已經多次表明我地要趕7點幾船(果陣差唔多6點),個老闆都剩係坐係度食花生
食完閃人既時候問d店員有冇巴士去新濠天地,有一個又話有,結果出到去睇路線圖冇,再番入去再問另一個人又話冇
玩野咩,講到明要趕船嫁啦仲玩野
個司機又言而無信
事已至此,我地全團人可以做既就係black list左佢,同埋番到黎寫番篇食評話俾人知道呢間舖既待客之道
最後講番食物同環境方面
味道偏咸
好多味精
食完好口渴
環境其實ok~地方夠大,坐得幾舒服,不過唔知佢係冇大枱定點,我地14個人要分2枱坐
但係服務態度就極之非常惡劣囉!!!
P.S. 相片由於趕船既關係冇影到, 但這是親身經歷
Other Info. :
個人感受:::
唔想受氣就咪幫襯啦~
野食又唔係特別好食
換黎一肚氣