2024-12-06 296 浏览
如果你鍾意日式豬扒或者咖哩飯,觀塘嘅「きっとかつ Kitto Katsu」真係一個唔錯嘅選擇!呢間餐廳隱身喺工廠大廈入面,環境雖然簡單,但勝在食物質素高,價錢合理,啱晒兩個人一齊慢慢享受。 輕型二人套餐($239)我哋點咗輕型二人套餐,首先有兩款沙律,雜菜沙律同煙三文魚沙律(+$15),雜菜沙律清新爽口,配埋日式芝麻醬好開胃,而煙三文魚沙律嘅三文魚香濃,鹹香味道同菜葉好夾。是日餐湯係蕃茄忌廉湯,酸酸甜甜,質感滑溜,飲完暖笠笠。 主菜方面,千層吉列豚係必試之選,切開之後可以見到一層層豬肉疊起嚟,炸得金黃酥脆,豬肉仲保持嫩滑,唔會太乾。至於牛肉漢堡扒,肉質嫩而多汁,帶有少少焦香,簡單又好味。 主食就揀咗秘製咖哩湯烏冬同秘製日式咖哩飯。咖哩湯烏冬嘅湯底濃郁得嚟帶啲微辣,烏冬煙韌彈牙,十分惹味。而日式咖哩飯嘅咖哩汁香甜濃郁,黏度啱啱好,配埋白飯食到停唔到口。配菜嘅蘆筍炒雜菜算係清新解膩,啱晒食完炸物之後平衡返味蕾。 最後甜品係海鹽雪糕同紅桑子布朗尼,雪糕鹹中帶甜,口感順滑,而布朗尼有濃郁嘅朱古力味,再配埋紅桑子嘅微酸,絕對係完美收尾。飲品方面,熱檸茶同凍拿鐵咖啡質素都唔錯。 總括嚟講

輕型二人套餐($239)

總括嚟講,Kitto Katsu係一間平靚正嘅日式餐廳,食物有誠意又唔會太heavy,啱晒兩個人一齊簡單又滿足嘅晚餐!
2024-12-04
今晚約左朋友係觀塘食飯,朋友介紹最新新開左一間主打吉列千層豚肉嘅日式食堂🐷見到店鋪採用嘅豚肉係來自北海道千歲地區,用含15%北海道大米嘅飼料養殖,令豬肉不帶豬膻味🐷輕型二人套餐 $239雜菜沙律. 蟹籽沙律+$10套餐本身有細沙律,加$10仲可以升級蟹籽/煙三文魚/牛油果大沙律,沙律菜新鮮新爽,落埋芝麻醬仲惹味是日餐湯餐湯係蜆肉薯仔湯,湯面仲擺左幾粒魚仔餅好可愛☺️千層吉列豚千層原來係指將豚肉片逐層逐層疊埋而成,呢個做法比起一般豬扒juicy同提升口感,而且炸得外脆內軟,咬開非常鬆化· 秘製日式咖哩飯 - 味道溫和,散發微微甘甜味,撈埋米飯食一流豚肉生薑燒豚肉份量幾多,脂肪分布平均,醬汁甜甜咸咸,加埋洋蔥一齊食仲惹味,微微薑味令豚肉更清爽又唔油膩· 鴻喜菇炊飯 - 炊飯充滿菇菌香氣,單單米飯已經食唔停口蘆筍炒雜菜食完熱氣野,食返個炒菜啱啱好,蘆筍清甜,正好一解油膩感Unbloodymary +$12健康版bloodymary,用紅蘿蔔、橙、蘋果、提子同梳打水調製而成夕焼け +$12特調珈琲espresso 配埋橙汁令味道除左有珈琲嘅甘香,仲有橙汁嘅酸酸甜甜,好開胃海鹽雪糕

輕型二人套餐 $239

雜菜沙律. 蟹籽沙律+$10

是日餐湯
餐湯係蜆肉薯仔湯,湯面仲擺左幾粒魚仔餅好可愛☺️

千層吉列豚

豚肉生薑燒
· 鴻喜菇炊飯 - 炊飯充滿菇菌香氣,單單米飯已經食唔停口

蘆筍炒雜菜
食完熱氣野,食返個炒菜啱啱好,蘆筍清甜,正好一解油膩感

Unbloodymary +$12

夕焼け +$12

海鹽雪糕

2024-10-06 1151 浏览
見廣告介紹觀塘工廈中有一間食吉列千層豚肉嘅餐廳,睇相勁吸引,是晚就同朋友嚟試下。小店在成運工業大廈中,地點都唔難搵嘅。上到嚟餐廳光猛企理,感覺唔錯。店員好快送上水同qr code,可自行落單,亦有介紹今晚晚餐餐牌,佢話餐廳主打戶米豚,鍾意食豬肉嘅一定要試下。⭐餐湯落完單,好快就送上餐湯,是晚餐湯係蕃茄湯,個人覺得偏杰身咗少少。⭐千層吉列豚芝士流心版一心係嚟食千層豚肉,梗係試下佢哋嘅招牌千層吉列豚啦,揀咗有芝士流心版本,而呢款吉列豚除咗可以配烏冬、飯外,仲可以造成漢堡包,幾有創意呀😆千層吉列豚咬落香脆多肉汁,滿口嘅肉香帶甜味,漢堡包鬆軟,夾了生菜、蕃茄等正好去腻,而醬汁揀了牛油果醬完全冇稀場,勁多牛油果好開心呀。伴碟仲有炸薯條同沙律,大大份,好味又好飽肚🤤⭐一口翡翠千層吉列豚另一份都係叫咗千層吉列豚,不過呢款中間夾有翡翠苗,捲起再炸,賣上好吸引🤤肥美嘅豚肉片中間夾咗菜苗,香口又清新,真係好好食🤤另外主食揀咗秘製日式咖喱沾烏冬,烏冬彈牙,拌上咖哩醬就係美味。⭐炸洋蔥圈跟餐加小食有優惠價,叫了炸洋蔥圈,一客入面都幾多,炸物本身就冇得輸。⭐慢靈魂 & ⭐晚霞最後就係特飲啦~餐牌上五款特飲都好吸

⭐餐湯

⭐千層吉列豚芝士流心版

⭐一口翡翠千層吉列豚

⭐炸洋蔥圈

⭐慢靈魂 & ⭐晚霞
最後就係特飲啦~餐牌上五款特飲都好吸引,頭三杯係咖啡,後兩杯係梳打,考慮良久後決定要緩緩空氣慢靈魂同夕燒晚霞😘前者如餐牌所講係可以飲嘅提拉米蘇,又香又滑勁正😍後者係橙汁加黑咖啡,酸酸甜甜又香口,都好好飲呀。

餐點好食飲品好飲,餐廳環境又唔錯,價錢亦不貴,值得再嚟👍
2024-10-03
2024-09-27 940 浏览
觀塘好多工業大廈裏面都有一啲出色嘅餐廳,只要你肯在觀塘捐窿捐罅,總能找到性價比高的抵食小店。今日搵到一間食千層吉列豚嘅日式餐廳,實在令我大驚喜,因為發現佢啲豬扒,無論質素,煮法,都好過出邊好多大型嘅日式餐廳。餐廳位置位於成運工業大廈。 餐廳冇華麗嘅裝修,入到去,會見到牆壁有富士山大油畫,令我有啲震撼感,職員仲非常好友善。千層吉列豚漢堡包 (芝士流心)係舖頭嘅主打!製作過程一啲都唔馬虎,全自家製,每塊都有13至15層,指定用北海道千歲米豚,用梅頭肉位,一層肉,一層油,一層芝士,一層煙肉,係一層一層搭出嚟豬肉片,超驚喜!肉香及芝士鹹香,口感味道都豐富,鬆脆又多汁!日本北海道戶米豚 (吉列)配沾烏冬舖頭採用日本北海道戶米豚,厚切,豚香濃,豚肉只係簡單以鹽及胡椒調味,簡單醃過已經炸得好吃!咖哩也經過自己調配,不是傳統日式咖哩,加入了港式及馬拉咖喱風味,微甜帶辣,味道有層次!富士山泡沫梳打,加上海鹽奶泡,一啲都唔甜,塑造到一杯好清新嘅飲品!賣相仲好靚添!慢靈魂飲得Tiramisu,層次分明,奶蓋夠晒滑,口感豐富。飲品加甜品,一杯嘢兩個享受!

千層吉列豚漢堡包 (芝士流心)

日本北海道戶米豚 (吉列)配沾烏冬

富士山

慢靈魂
飲得Tiramisu,層次分明,奶蓋夠晒滑,口感豐富。
飲品加甜品,一杯嘢兩個享受!

2024-09-26
  • 富士山
  • 千層吉列豚(芝士流心)
觀塘工廈出名臥虎藏龍同事今日放工帶我黎呢間Kitto Katsu食晚餐餐廳主打千歲う米豚簡單黎講就係日本豚肉單係呢點已經夠吸引我呢個觀塘打工仔來朝一朝聖餐廳以工業風簡單佈置好處是樓底甚高 而餐桌之間距離甚開方便同朋友傾計 岩晒我地 //千層吉列豚(芝士流心) X秘製咖哩湯烏冬 $150//重點是要試呢個!芝士流心的千層吉列豚是以千歲う米豚吉列炮製千歲う米豚含有15%北海道大米的飼料養殖幾乎沒有豬肉的異味肉質蓬鬆且甜 豚肉入口多汁而且嫩入面有流心芝士吉列炸得好酥脆又唔會太厚粉口感不會覺得油膩而且真係做到千層的口感豚肉,吉列,芝士清楚見到同食到個層次感 另外選配秘製咖哩沾烏冬手打烏冬入口口感煙韌微辛的咖哩同芝士加埋吉列豚加埋一齊呢個口感真係世一 //牛肉漢堡扒X秘製日式咖哩飯 $148//同事之前食過芝士吉列豚所以今次就試下呢個牛肉漢堡扒\估唔到牛肉都好出色大大塊的漢堡扒厚肉牛味超濃郁 配飯又是另一番風味咖哩少甜微辣令人開胃混埋飯一起吃先正連平時唔食飯既都可以KO整碟 //炸墨魚咀//呢個都幾出色香脆得來又Juicy 又有口感!感到油膩的時候用沙律醬食食下食下好快清空//緩久空氣//咖啡
觀塘工廈出名臥虎藏龍

餐廳以工業風簡單佈置
好處是樓底甚高 而餐桌之間距離甚開
方便同朋友傾計 岩晒我地

//千層吉列豚(芝士流心) X秘製咖哩湯烏冬 $150//
重點是要試呢個!
芝士流心的千層吉列豚

入面有流心芝士
吉列炸得好酥脆又唔會太厚粉
口感不會覺得油膩
而且真係做到千層的口感
豚肉,吉列,芝士清楚見到同食到個層次感

另外選配秘製咖哩沾烏冬

混埋飯一起吃先正
連平時唔食飯既都可以KO整碟

//炸墨魚咀//
呢個都幾出色
香脆得來又Juicy 又有口感!
感到油膩的時候用沙律醬食

之前未試過
以為咖啡既苦澀味加上橙既酸味
應該都幾有挑戰性
估唔到正正就是兩者既不同香味混合
令入口味道又是估唔到的出色!

• 千層吉列豚
觀塘工廠大廈真係好多隱世美食,今次上網睇到呢間Kitto Katsu嘅吉列千層豚肉卷好吸引,所以就同朋友去咗食🤤🤤環境好舒服,仲有靚靚富士山打卡位套餐有送餐湯,沙律,飯/面,小食同飲品都算好多嘢食🔥🔥套餐有送餐湯沙律同埋飯面飲品⭐️吉列千層豚肉卷必試千層吉列豚肉,炸得好酥脆切開仲會見到炸得好嫩滑好多汁。食落口感超鬆化炸粉唔會好厚。推介推介‼️‼️⭐️豚肉生薑燒豚肉份量都好多,肉肥瘦平均。底下面有洋蔥吸收晒豚肉同醬汁嘅香氣,清爽好食。⭐️紐西蘭牛側腹扒肉質通常好嫩滑,脂肪分布光平均,剪完仲可以保持多汁感。牛味亦好香濃,喺出邊比較少食到嘅部位😮⭐️和風迷你豚肉漢堡入邊豚肉漢堡扒係手打,煎到仲好多汁。加埋生菜蕃茄成個漢堡細細個食落唔會好油膩好滯口。🍛咖喱烏冬/飯係我鍾意嘅日式咖喱🍛甜甜地好惹味送飯/麵一流套餐飲品🥤緩久空気+$12係一杯飲得嘅Tiramisu 好似食緊甜品咁🤤☕️ 木漏れ日+$12柚子梳打加Espresso 好清新原來咁都幾夾🤤🥤富士山+$12梳打加埋海鹽奶泡 鹹鹹甜甜好特別套餐甜品⭐️海鹽雪糕⭐️朱古力Brownie

套餐有送餐湯,沙律,飯/面,小食同飲品
都算好多嘢食🔥🔥套餐有送餐湯沙律同埋飯面飲品

套餐甜品
⭐️海鹽雪糕
⭐️朱古力Brownie
2024-12-22 54 浏览
自己係觀塘返工, apm 既餐廳好多都食到悶, 早幾日同事介紹我去工業區食日本野, 今日尊登去試,果然有驚喜.餐廳裝修舒服, 感覺乾淨衞生, 職員都有禮親切同服務唔錯, 食完既碗碟都好快收走.芝士流心千層吉列豬,配秘製咖喱烏冬: 千層吉列豬炸得非常鬆脆, 肉質保持鮮嫩,再加上流心芝士, 口感唔錯, 咖喱唔算好辣, 每一條烏烏冬都掛有咖喱汁 , 惹味十足牛肉漢堡扒, 配漢堡飽( 跟薯條): 牛肉扒厚切, 啖啖肉, 唔鞋口, 煎行剛剛好, 配有沙田律菜, 薯條和漢堡飽, 份量多, 抵食

2024-12-10
午餐
2024-12-19 44 浏览
今日約咗舊同事食飯,佢話要嚟觀塘行工廈,所以順道響附近搵嘢食,呢間餐廳都真係幾隱秘,但估唔到一開門,差唔多滿座咁濟,牆上面仲有大大幅壁畫,好鬼有feel~嘟個qr code就可以叫嘢食啦!!紐西蘭牛側腹牌配燒汁加咖哩湯烏冬:大大件牛側腹肉,肉味都唔錯,仲配埋蔬菜沙律~佢跟餐已經有埋咖哩湯烏冬,個咖哩汁好香,烏冬都算幾滑幾彈牙!豚肉生薑燒配忌廉烏冬:豚肉配生薑燒~甜甜地嘅日式口味,流心蛋雖然唔係好流心,不過蛋味香濃,撈埋落啲烏冬度都好好味!!跟餐仲有蔬菜沙律添~炸雞軟骨、炸墨魚咀:朋友話要食啲香口嘢~一硬一軟,炸得幾香口!!富士山:泡沫梳打加埋海鹽奶泡,味道鹹鹹甜甜,都幾得意,隻色又好吸引,好打卡able!unbloodyMary:紅蘿蔔、橙、蘋果、提子加梳打水,唔會太甜,有淡淡嘅蔬果味,好啱我口味!

2024-12-13
きっとかつ Kitto Katsu 位於觀塘區工業大廈中心,地方比較偏僻,需要花時間搵路上去,餐廳主打日式料理,食材由日本空運到港🛫 招牌千層吉列豚以千歲う米;配合含有15%北海道大米既飼料養殖而成,會用專門研發既氨基酸平衡同脂肪酸組成既特殊飼料餵養同飼養至少50日,令肉質更加美味,整體黎講肉質蓬鬆、柔軟、味道清淡,外脆內軟,非常適合配上咖哩烏冬或者飯~ 而餐牌上亦有各款特色飯品,賣相幾特別,整體而言屬於一間不過不失既工廠大廈餐廳🍴
2024-12-17 38 浏览
今日我哋去咗觀塘一間餐廳嗰度食午餐。我哋叫咗:千層吉列豚(芝士流心)配備制咖喱飯千層吉列豚外焦內嫩,金黃酥脆的外皮包裹著濃郁的芝士流心。非常之鬆脆。 吉列豚入邊唔係厚切係嘅豬扒一片片🐽🐽肉,感覺好特別。令人驚喜就係佢嘅湯-南瓜湯。因為我今日唔飲湯,我朋友一飲就飲咗兩碗。因為佢話非常之好味。煙三文魚菠菜天使麵天使麵以煙三文魚為主角,搭配新鮮的菠菜,口感輕盈而不失豐富。煙三文魚的鹹香與菠菜配搭完美,讓每一口都充滿層次感。天使麵我覺得好似米粉。呢間餐廳好特別呢就係佢揀菜嘅時候可以揀走澱粉,好貼心。而且仲有水果揀,好啱怕肥嘅女仔👧🏻。Because we went to a restaurant in Kwun Tong for lunch. We ordered:Layered Pork Cutlet (Cheese Lava) with Curry RiceThe layered pork cutlet is crispy on the outside and tender on the inside, with a golden, crunchy exterior wrapping ar
今日我哋去咗觀塘一間餐廳嗰度食午餐。我哋叫咗:

千層吉列豚(芝士流心)配備制咖喱飯

煙三文魚菠菜天使麵

The layered pork cutlet is crispy on the outside and tender on the inside, with a golden, crunchy exterior wrapping around a rich, gooey cheese center. It's incredibly crunchy. The pork cutlet isn't thick-cut; instead, it's made of thin slices of pork, which feels quite special.
What surprised us was the soup - pumpkin soup. I wasn't planning to drink soup today, but my friend ended up having two bowls because she said it was really delicious.

Smoked Salmon Spinach Angel Hair Pasta
The angel hair pasta features smoked salmon as the main ingredient, paired with fresh spinach, giving it a light yet rich texture. The salty aroma of the smoked salmon pairs perfectly with the spinach, making each bite full of layers of flavor. The angel hair pasta reminds me of rice noodles.

What’s special about this restaurant is that when choosing dishes, you can opt to remove the starch, which is very thoughtful. They also offer fruit options, which is great for girls who are watching their weight.

2024-12-16 27 浏览
今晚同阿女去觀塘shopping,買完嘢順便揾飯食,被我哋發現這間位於工廈的餐廳。今晚揀咗輕型二人套餐($239),有好多選擇,其中有些就要另外加錢:-* 雜菜沙律* 是日餐湯 - 菠菜湯* 和風迷你豚肉漢堡(2個) - 細細個,容易食。*千層吉列豚* 秘製日式咖哩飯 - 帶點甜的咖喱味道不錯。* 脆香七味單骨雞翼 - 小小辣,好惹味。* 開心果燕麥拿鐵 (+$6)- 略嫌淡味。* 富士山(+$12)- 味道不錯。* 海鹽雪糕* 紅系子布朗尼* 煙三文魚沙律 (+$15)最欣賞就是他們的招牌千層吉列豚,豚肉片逐層逐層砌出吉列豚,令口感同層次大大提升,與日式咖喱汁非常匹配!

* 雜菜沙律
* 是日餐湯 - 菠菜湯
* 和風迷你豚肉漢堡(2個) - 細細個,容易食。

*千層吉列豚
* 秘製日式咖哩飯 - 帶點甜的咖喱味道不錯。

* 脆香七味單骨雞翼 - 小小辣,好惹味。

* 開心果燕麥拿鐵 (+$6)- 略嫌淡味。
* 富士山(+$12)- 味道不錯。

* 海鹽雪糕

* 紅系子布朗尼

* 煙三文魚沙律 (+$15)

2024-12-12
2024-12-13 37 浏览
位於觀塘工廠大廈既樓上cafe,主打採用北海道千歲う米豚同千層吉列豚,食物價錢親民。🍴輕盈二人套餐($239)套餐包含餐湯、沙律🥗小食、兩款主菜&主食、甜品同飲品。小食拼盤($28)拼盤有炸雞軟骨、炸墨魚嘴、洋蔥圈同薯條🍟小食份量充足,炸物金黃香脆,個人特別鍾意墨魚嘴,幾爽口,可自行添加沙律醬,中和油膩感💁🏻‍♀️千層吉列豚吉列豚外層酥脆,一切開見到一層層豚肉片,肉質幾腍,帶少許肉汁💦沾上炸豬扒醬汁,味道更加濃郁👄豚肉生薑燒利用生薑、洋蔥同味噌烹煮而成嘅豚肉,肉質唔會好韌,生薑調味令豚肉肉味更突出👍🏻配飯唔錯~鴻喜菇炊飯炊飯粒粒分明,吸收咗鴻喜菇既精華,清爽健康,充滿日式風味😆日式咖喱飯咖喱香濃,微辣惹味,撈飯一流🍚甜品海鹽雪糕配紅桑子布朗尼雪糕鹹鹹甜甜,口感軟滑。布朗尼朱古力味道濃郁🍫甜度適中,配上紅桑子,酸酸地冇咁漏~富士山($12)藍色嘅泡沫梳打非常吸睛👀海鹽味嘅奶泡加上梳打,味道幾清爽解渴👄慢靈魂($12)Tiramisu 口味嘅咖啡,甜度適中👌🏻口感順滑 👅

🍴輕盈二人套餐($239)
套餐包含餐湯、沙律🥗小食、兩款主菜&主食、甜品同飲品。

小食拼盤($28)

千層吉列豚

豚肉生薑燒

鴻喜菇炊飯
炊飯粒粒分明,吸收咗鴻喜菇既精華,清爽健康,充滿日式風味😆

日式咖喱飯
咖喱香濃,微辣惹味,撈飯一流🍚

甜品
海鹽雪糕配紅桑子布朗尼

富士山($12)

慢靈魂($12)
Tiramisu 口味嘅咖啡,甜度適中👌🏻口感順滑 👅

2024-12-13 23 浏览
きっとかつ Kitto Katsu 📍觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室放工想食啲邪惡嘢,即刻諗起芝士+炸物😂⭐️千層吉列豚漢堡包 🍔$150吉列豚嘅炸衣鬆脆輕盈,同蜂蜜芥末醬好夾✨ 中間嘅流心芝士仲會拉絲,視覺效果滿滿🧀 豚肉同埋芝士嘅鹹香相輔相成,恰到好處!仲跟配薯皇,同沙律,成個餐食落好有滿足感🤣⭐️日本北海道户米豚 $200一定要趁熱食🔥 鬆軟嘅瘦肉同埋油脂入口即溶,不愧係喺飼養嘅時候落咗心機嘅靚肉!秘製日式咖哩天使麵嘅咖喱係符合香港人口味嘅甜辣咖喱🍛,啱啱好唔會太過辣🌶️ ✨兩個餐都有跟南瓜瓜餐湯,同埋有好啱打卡嘅嘢飲🤣 藍色嗰杯係想用富士山做主題咁,有唔同layer!
きっとかつ Kitto Katsu
📍觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室

放工想食啲邪惡嘢,即刻諗起芝士+炸物😂

⭐️千層吉列豚漢堡包 🍔$150
仲跟配薯皇,同沙律,成個餐食落好有滿足感🤣

⭐️日本北海道户米豚 $200

2024-12-10 47 浏览
今日難得阿仔放早同佢觀塘行街shopping 😎心血來潮之間佢突然之間話想食吉列豬扒🐷即刻上OpenRice搵到間喺工業大廈入面既日本菜~見佢出面千層吉利豬扒🐷所以決定去試下😋$239 二人餐是日餐湯🥣係超濃郁既龍蝦🦞湯小食~炸雞軟骨🐔主食當然吾少得千層吉利豬扒🤩吉利豬並不是普通既豬扒咁簡單,而係一層層既簿切豚肉再包住肉餡去炸🤤外面脆卜卜,入面超鬆軟,但一啲都吾油膩👍🏻仲有迷你漢堡包🍔漢堡入面都係用豚肉做餡~ 再配搭沙律菜🥗另外仲有咖喱烏冬~咖喱方面都係正宗日本咖喱唔會有辣味岩哂小朋友食👍🏻鍾意食吉列豬既真係要試吓😌👍🏻
今日難得阿仔放早同佢觀塘行街shopping 😎
另外仲有咖喱烏冬~咖喱方面都係正宗日本咖喱
唔會有辣味岩哂小朋友食👍🏻
鍾意食吉列豬既真係要試吓😌👍🏻
2024-12-07 78 浏览
觀塘樓上舖有好多特色餐廳,今日搵到成運工業大廈3樓嘅Kitto Katsu,入門口就見到餐廳牆壁上繪畫咗一幅富士山畫作,充滿日本風情。餐廳地方唔算大,環境舒適,食物又吸引,而且價錢合理。是日餐湯係蜆肉忌廉湯好足料,味道香濃,入口順滑。千層吉列豚(芝士流心)配漢堡包跟薯條用豬腩片捲成一層一層嘅豚肉再炸,酥脆又有肉汁。漢堡包有番茄、芝士和生菜,再配蜜糖芥末醬,夾埋一齊食,真係令人回味。慢靈魂有濃郁嘅咖啡味加上香滑奶蓋,面層灑上可可粉,上面放有一塊Lotus餅,又唔會太甜,口感絕佳。一口翡翠千層吉列豚配秘製日式咖哩天使麵有6件豚肉包住翡翠苗做成卷狀,外皮炸到非常脆嫩。天使麵口感幼滑,放在濃郁嘅咖哩醬汁,特別好味。另外伴碟有沙律菜,食完清爽不膩。富士山賣相好靚,泡抹梳打加上海鹽奶泡,帶來淡淡清甜和少少鹹鹹地,飲落去有波子汽水嘅味道。炸物拼盤有雞翼、洋蔥圈、雞軟骨、薯條,全部都係即叫即炸,份量都唔少,酥脆可口。

是日餐湯係蜆肉忌廉湯
好足料,味道香濃,入口順滑。

千層吉列豚(芝士流心)配漢堡包跟薯條

慢靈魂