因為都算係幾親民的日式燒肉餐廳, 所以一個月都會同朋友屋企人去一兩次. 有段時間行過冇開, 以為執左, 13號開返, 即刻同朋友又上去食.原來專左社企, 老板/經理都好 nice. 有傾有講, 仲送水果食.20號同班朋友一行十幾個人上去度開生日 party ! 因為人多, VIP 房坐唔晒, 只好坐出面兩張大台, 員工好有心思幫我地佈置 ! 真心感動 !食方面不過不失啦, 因為係自己燒自己食, 睇各人喜好啦 ... 不過相比其他日式燒肉餐廳 (例如 海x戀某xx). 係抵食既 !5/18 正式重開, 都會再去食過 ~~~
5/18 正式重開, 都會再去食過 ~~~
题外话/补充资料: 有送餐機械人, 小朋友好鍾意意同 機械人傾計. 現場仲有個鋼琴, 小朋友都鍾意亂彈一通 ... 哈哈哈
2024-04-20
庆祝纪念
生日
  • B5 牛五花拼牛舌
2024-04-25 289 浏览
剛剛星期一跟老公行過見到好似唔錯,膽粗粗上去試老公叫咗大滿貫C1 ($318)我自己就叫咗蒲燒鰻魚王子井飯 ($78)由機械人送餐,但要自己取,爭啲倒瀉湯同支可樂見到d肉已經唔多開胃, d牛舌竟然係黑色的, 其他牛食落更加超硬又鞋,又冇味🤢用電爐燒嗰陣時出大量白煙,而且完全無排風系統燒緊肉既時候 嗰爐底剩低好多油。見到都反胃🤮另外碗飯送上黎既時候係已經室溫, 入面都唔係好熱 完全唔知點食落肚好後悔飲品要另叫今餐價錢都唔平,仲話係社企餐廳幫人,都唔知堅定流(純粹個人意見)咁嘅足夠我哋2人去安平燒肉食放題! D肉仲正好多真係超級伏!!!一定唔會再幫襯如果食燒肉,我寧願去燒肉like食好過今次做咗水魚冇計

剛剛星期一跟老公行過見到好似唔錯,膽粗粗上去試

由機械人送餐,但要自己取,爭啲倒瀉湯同支可樂

用電爐燒嗰陣時出大量白煙,而且完全無排風系統
燒緊肉既時候 嗰爐底剩低好多油。見到都反胃🤮

好後悔
飲品要另叫

咁嘅足夠我哋2人去安平燒肉食放題! D肉仲正好多

真係超級伏!!!

一定唔會再幫襯
如果食燒肉,我寧願去燒肉like食好過
今次做咗水魚冇計

2024-04-22
2024-04-22 264 浏览
當我走進這家燒牛肉店時,我立刻感到一股油煙味撲面而來,讓人不禁懷疑這裡的通風系統是否存在。**環境**方面,這家店的裝潢陳舊,桌椅破舊不堪,讓人坐下來就感到不舒服。雖然係卡位,但枱櫈的位好窄,拉開餐具柜桶時,直頭會頂住個身!😮‍💨肥d都坐唔到,枱面上仲有蟻在d燒肉汁架行過關於**食物質素**,我點了一份牛五花拼黑豚五花腩套餐。然而,當我嚐了第一口時,我感到非常失望。肉質老硬,根本不是我期待的燒肉口感。此外,肉片上的油脂居然還有些發臭,讓我胃口大減。湯同飯都係凍嘅🤢**服務**方面更是令人傷腦筋。服務生態度冷淡,完全不關心客人的需求。我詢問菜單上的價格時,他只是懶洋洋地指了指菜單,一副不耐煩的樣子, 問佢關於點餐系統,亦不太清楚! 連餐牌上的套餐亦唔清楚🤔至於**價錢**,這家燒牛肉店的價格並不便宜。考慮到食物質素和服務,我覺得這個價位實在性價比超低! 最後,**衛生**問題更是令人擔憂。我注意到桌面上有一些油膩,烤爐上的發熱線有千年油及燒焦的痕跡,令人擔心安全問題! 當我吃完去洗手間,更加反胃,衛生極差, 好似好耐無清潔,地上又會有灘水 (唔知係廁所漏水定尿)洗手間位置於後樓梯走火通道

在d燒肉汁架行過

湯同飯都係凍嘅🤢

洗手間位置於後樓梯走火通道,那裏擺滿雜物,有大型垃圾桶,化學品桶, 地拖,紙皮…..🤢

總之,這家燒牛肉店在食物質素、服務、價錢、環境和衛生方面都有待改進,我不會再光顧了。
2024-04-18 183 浏览
前幾日同朋友去荃灣行街,見到有燒肉店試業,就上去試吓~一去到門口已經見到滿滿嘅日本風😍啲燒肉都好正份量好足😍座位都好舒服🤭燒完又唔會有一浸油煙味🤩店舖有一隻好卡哇伊嘅招財貓🐱,打卡首選📸餐廳裏面仲有社區鋼琴可以俾大家彈琴㗎~雖然唔係好識彈,但係都幾好玩🤭食完之後仲可以問店員攞牌仔寫祝福語~寫咗希望屋企人身體健健康康😜
前幾日同朋友去荃灣行街,見到有燒肉店試業,就上去試吓~

一去到門口已經見到滿滿嘅日本風😍
大滿貫系列 C2.牛五花、牛小排、牛板腱、安格斯肉眼、牛舌、黑豚腩、黑蒜雞(送可樂)

啲燒肉都好正份量好足😍

座位都好舒服🤭
燒完又唔會有一浸油煙味🤩

店舖有一隻好卡哇伊嘅招財貓🐱,打卡首選📸

餐廳裏面仲有社區鋼琴可以俾大家彈琴㗎~
雖然唔係好識彈,但係都幾好玩🤭

食完之後仲可以問店員攞牌仔寫祝福語~
寫咗希望屋企人身體健健康康😜
2024-04-12
下午茶
2024-04-18 139 浏览
之前新開食過LUNCH同DINNER , 都唔錯,,之後想再食以為佢執左,,,上星期咁岩又去荃灣見到佢開返立即約FD去食點知水準大不如前,,,,D牛食落同去超市買$3X Pack冇咩分別,,,,又乾又冇牛香味.....完全唔值呢個價明明個場又大又冇咩客,,,但都一陣油煙味,,,,,餐具又有殘留的食物,張枱又痴笠笠......
之前新開食過LUNCH同DINNER , 都唔錯,,
點知水準大不如前,,,,
明明個場又大又冇咩客,,,但都一陣油煙味,,,,,
餐具又有殘留的食物,張枱又痴笠笠......
2024-04-14
2024-04-17 340 浏览
小朋友好鍾意食燒肉,今日接小朋友放咗學經過荃灣,見到呢間餐廳有學生優惠,而且2:30至五點又有下午茶買套餐送嘢飲嘅優惠,再望吓個Menu價錢同內容都非常吸引,諗都冇諗就入咗去,結果真係有驚喜!話說着校服嘅學生可以揀送嘢飲或者送多一碟豬肉,仲要下午茶時間冇收加1,一個字抵!餐廳員工親切友善,食物水準中上,牛肉豬肉新鮮有厚度,唔似連鎖店咁薄到一張紙咁樣,醬汁種類繁多,拍得住專業燒肉店。附送嘅桂花烏龍冷泡茶都好好飲好清新!加上裝修光猛整潔。有員工過嚟介紹餐廳背景,知道餐廳係以社企形式營運,雖然背景資料唔係太過清楚,但係以餐廳提供嘅食物同服務感覺係一間良心嘅餐廳,希望繼續做落去都係咁樣!小朋友今日食得好開心,一粒飯都冇食剩,我就知道佢好鍾意,一定會再嚟!
2024-04-16 124 浏览
頂,比佢扮平實在貴扼鬼左。貴之外牛肉又冇味又乾,好似食抹手紙咁,當啲客係鬼?牛肉黑色的,好似放咗幾日,估計係賣隔夜肉。最唔滿意係啲飯凍嘅,玩乜呢?襯返啲牛肉?服務上,啲樓面完全幫你唔到,自己餐廳有乜賣,啲App點用,係全部唔識答。要有心理準備自己服務自己。餐廳環境OK la,夠大嘅。重好有空間感,因為冇乜客(原因你懂的),好清靜,冇人騷擾你(樓面都唔會理你)。廁所好污糟,成地水(定尿?),反胃。好後悔去咗試,附近咁多好嘢食,點解我會犯呢個錯去試食?
頂,比佢扮平實在貴扼鬼左。

好後悔去咗試,附近咁多好嘢食,點解我會犯呢個錯去試食?
2024-04-13