2022-11-16 74 浏览
一喜燒食物款式選擇多,除串燒之外,亦提供涼拌小菜、酸辣粉、麻辣小龍蝦、冰粉等,完全滿足到因為疫情而冇得北上覓食嘅朋友😍網紅招牌燒苕皮 $38:苕皮煙煙韌韌,內有少量芫荽同香蔥,一啖享受多重口感😎招牌一喜燒茄子皇 $38:茄肉腍滑,好輕易就可分離🍴 醬香濃郁,鹹鮮回甜😋燒多春魚 $22:外脆內嫩,魚肉飽滿,多春得嚟又唔腥👍🏻手拍青瓜 $28:醬汁夠多,酸酸辣辣好醒胃!世一燒雞肶 $38:熟度恰好,啖啖肉又juicy🤤世一燒羊鞍 $38:孜然香氣逼人,外皮微脆,內層嘅肉粉嫩😍燒台灣肉腸 $15:有爆汁嘅效果,辛香十足!蒜香生燒活元貝 $38:大大粒又鮮甜,唔會燒到過老縮晒水👏🏻
燒多春魚 $22:外脆內嫩,魚肉飽滿,多春得嚟又唔腥👍🏻
手拍青瓜 $28:醬汁夠多,酸酸辣辣好醒胃!

世一燒雞肶 $38:熟度恰好,啖啖肉又juicy🤤
世一燒羊鞍 $38:孜然香氣逼人,外皮微脆,內層嘅肉粉嫩😍
燒台灣肉腸 $15:有爆汁嘅效果,辛香十足!
2022-11-15 79 浏览
🤭半夜突然肚餓落樓下買個宵夜食,今次都係食番呢間串宵。❤️汁燒魷魚鬚 $28超級juicy,魷魚鬚好粗身大大條,每啖都好爽脆彈牙,充滿魷魚的鮮甜味。🧡招牌雞中翼串 $18一串兩隻雞中翼燒至乾脆,咬落雞皮好脆口,而雞肉亦然保持滑嫩。💛燒雞肉腸 $15/2雞肉腸燒到皮脆而且內裏超級多汁,咬開肉汁四濺,食落好香口💚錫紙麻辣潮汕牛肉餅 $48麻辣食到好過癮,牛肉餅浸於麻辣汁中好入味,而且牛肉餅牛味濃郁,口感細嫩。💙燒朝汕正宗豬肉丸 $22豬肉丸好爽口彈牙,口感厚實,每啖到食到豬肉香味。💜燒朝汕爆汁牛丸 $22外層有微微焦香,內裏彈牙有肉汁唔會太乾,每一粒都好大粒。🤎燒牛胸油 $18未食已經聞到好香,熱辣辣仲可以見到肉汁滴緊,食落入口既溶油香在口中散發,回味無窮。
🤭半夜突然肚餓落樓下買個宵夜食,今次都係食番呢間串宵。
❤️汁燒魷魚鬚 $28
🧡招牌雞中翼串 $18
💛燒雞肉腸 $15/2
雞肉腸燒到皮脆而且內裏超級多汁,咬開肉汁四濺,食落好香口
💚錫紙麻辣潮汕牛肉餅 $48
💙燒朝汕正宗豬肉丸 $22
豬肉丸好爽口彈牙,口感厚實,每啖到食到豬肉香味。
💜燒朝汕爆汁牛丸 $22
外層有微微焦香,內裏彈牙有肉汁唔會太乾,每一粒都好大粒。
🤎燒牛胸油 $18
2022-11-14 80 浏览
上網見到有人介紹深水埗呢間串燒店,都有幾多好評✔️,趁放假專登去深水埗試吓。🔝燒牛胸油好大塊,一開始比較抗拒怕好肥,但食過一啖之後實在太好味,肥到要食阿。霸王豬大腸調味粉份量適中,🌶加小小辣粉好惹味,豬大腸無腥味,食落仲爽口幾好味。燒朝汕爆汁牛丸名副其實咬開牛丸肉質爆開,朋友好鍾意食。💕好鍾意食瓜類的我叫左好多唔同的瓜,🫒首先燒翠玉瓜都唔錯幾爽甜,而燒粟米會幫你切開4份可以同同伴分享,🌽燒完既粟米好香口清甜。仲有手拍青瓜呢樣係涼拌菜,但真係太鐘意食瓜所以都叫左。🥒手拍青瓜拍到碎裂,令麻辣味更加多方面滲透入其中。⚠️食物味道加零一,大份又抵食,不過記得佢之前要book位☎️

啊啊啊这是我吃到过zui绝的烤苕皮!完胜我以前吃过的所有🤩外皮是很Q弹很软的,放久了也不会硬!里面包了巨多料!多到要溢出来🈶️木耳,酸豆角,酸萝卜,香菜,香葱等等有一点酸咸口,吃起来很清爽很满足.🍍烤菠萝超级多汁,烤过之后的更甜了🥩金针菇肥牛hin好吃,肥牛奶香奶香的🐷猪颈肉口感超级脆,敲好吃🐮烧潮汕一口牛肉饼吃起来很弹牙🦷🦐招牌烧特大虎虾吃起来真的巨过瘾!虾子个头超级大,肉质也很饱满.他们家烧烤种类很多,可以自己选辣度不能吃辣的宝贝也完全能接受👌大家最好提前预约,以免排很久队
啊啊啊这是我吃到过zui绝的烤苕皮!
完胜我以前吃过的所有🤩
外皮是很Q弹很软的,放久了也不会硬!
里面包了巨多料!多到要溢出来
🈶️木耳,酸豆角,酸萝卜,香菜,香葱等等
有一点酸咸口,吃起来很清爽很满足
🍍烤菠萝超级多汁,烤过之后的更甜了
🥩金针菇肥牛hin好吃,肥牛奶香奶香的
🐷猪颈肉口感超级脆,敲好吃
🐮烧潮汕一口牛肉饼吃起来很弹牙🦷
他们家烧烤种类很多,可以自己选辣度
不能吃辣的宝贝也完全能接受👌
大家最好提前预约,以免排很久队
2022-11-11 101 浏览
🚪餐廳裝潢以簡單工業風為主,牆壁用水泥牆及木系枱櫈,🗝還有不少有趣字句掛在牆壁。🙌🏻麻辣小龍蝦 $178-🦞估唔到呢度連小龍蝦都有得食,分量好足夠,小龍蝦有膏有肉配埋麻辣味道充足的醬汁,食到停唔到口。🙌🏻燒秋刀魚 $28-🐠長長一條魚皮燒到好香脆,魚肉則嫩滑無比,火喉控制得好好。👊🏻爆香豬腩串 $18-🐷豬腩肉肥瘦比例完美,外表燒到金黃色非常香脆,熱力令豬膏融融地,👍🏻滴出來的油香香氣四溢。🙌🏻燒牛舌 $38-🐮牛舌一串3大片又厚切,🙀而且燒到恰到好處,唔會過熟食落鬆軟唔嚡口。
2022-11-10 102 浏览
👀之前經過見到門口好多人排隊,今次差唔多6點經過見冇乜人,🤩終於可以食到。🐄惹味牛仔骨 $48香料十分惹味,牛仔骨大大塊,唔肥無肥膏啖啖都係肉,而且好腍好易咬開。✨🦐招牌燒特大虎蝦 $ 88/2真係好大真情大過我隻手,呢個價錢好扺食,雖然蝦殼有小小焦但蝦肉完全冇影響,仲好爽口彈牙。🔥🔥🔥🍗世一燒雞肶 $38店舖王牌世一燒雞肶好大舊肉,雞髀肥膏唔多肉質一絲絲有光澤,肉質口感嫩口。💥🍢燒燒賣 $18一串有四粒,身為燒賣控的我絕對表揚呢到既燒燒賣,味道到位精準。🌟🍍燒菠蘿 $14菠蘿好多汁,加上辣椒粉令到菠蘿的清甜倍增,食咗咁多肉食件菠蘿解濟。💥🦑脆香墨魚咀 $24墨魚咀同樣都好大粒,每粒都好爽脆,雖然面上有香料,但墨魚咀的鮮味依然保留。🌝
🐄惹味牛仔骨 $48
🦐招牌燒特大虎蝦 $ 88/2
🍗世一燒雞肶 $38

🍢燒燒賣 $18
🍍燒菠蘿 $14

🦑脆香墨魚咀 $24
✅不僅東西好吃,環境也真的是絕絕子!!🔷【網紅燒苕皮】裡面有木耳/蒜/酸豆角/蔥花/醃蘿蔔,外皮軟糯裡面的配料脆脆的,口感一流,第一次吃它 味道讓我驚艷到了!!🔷【烤菠蘿】酸甜多汁,每一口都會爆汁,吃起來很清爽解膩🔷【世一燒雞肶】皮脆肉嫩,大口大口吃肉好滿足🔷【燒牛仔骨】濃郁的牛味,撒上辣椒面,配上一口可口,一口一個贊🔷【桂花冰粉】有淡淡的桂花香味,很解辣也解膩,有小時候的味道價格都是很划算的,價格對得起食物質素🟣漂泊在外能吃到家鄉的味道,真的感動到哭了不僅是環境還是美食的味道都有著內地的特色味道,約上三五好友一起大口吃肉,劈可樂,真的不要太贊了~店裡有帥哥哦~哈哈📍深水埗福華街110號鋪(mtr🚇D2出口)⏰mon~sun 17:30 to 02:00
✅不僅東西好吃,環境也真的是絕絕子!!

🔷【網紅燒苕皮】

🔷【烤菠蘿】
酸甜多汁,每一口都會爆汁,吃起來很清爽解膩
🔷【世一燒雞肶】
皮脆肉嫩,大口大口吃肉好滿足
🔷【燒牛仔骨】
濃郁的牛味,撒上辣椒面,配上一口可口,一口一個贊
🔷【桂花冰粉】
有淡淡的桂花香味,很解辣也解膩,有小時候的味道
價格都是很划算的,價格對得起食物質素
🟣漂泊在外能吃到家鄉的味道,真的感動到哭了
店裡有帥哥哦~哈哈

📍深水埗福華街110號鋪(mtr🚇D2出口)
⏰mon~sun 17:30 to 02:00
2022-10-09
2022-11-08 82 浏览
路經呢間串燒店裝修特別,🪑座位擺放闊落有空間感,📖餐牌有各式各樣的食物可選。📌手拍青瓜:份量適中,青瓜上加入芝麻,芫荽及紅椒碎,味道香濃口感豐富,但沒有遮蓋青瓜的清新爽甜味。😋😋📌麻辣小龍蝦:食辣的嘅朋友要留意,小龍蝦外殼均勻沾滿麻辣汁,龍蝦肉鮮嫩彈牙,滋味無窮。🤤🤤📌汁燒魷魚鬚: 一串約4條,魷魚鬚尾端燒到焦脆,而咬到中間則好juicy好爽口,口感步步遞增。餐廳環境優雅適合朋友聚會,食物質素高每款食物都值得一嚐。💕💕
2022-11-07 69 浏览
食燒烤本是一件很開心的事情,但這家店真的是,6:30的位,提示100分鐘。 吃個燒烤100分鐘?? 6點40左右點完單。7:10-7:15分上齊。7:30提醒要7:45 買單走人了。?? 時間線記得清楚?因為正好有個朋友是7:10左右到,他剛到,燒烤剛上齊。差不多共40-50串。吃了不到半小時,就要立馬走人。完全沒任何心情多呆。重點,沒有人等位!! 白頭髮女服務員態度還極差。講真,如果提示100分鐘麻煩是否也提示下不要點那麼多了。一人一串算啦! 客戶點單你們很開心。為啥不體諒下食客呢? 燒烤飲酒本來就食會很耗時。這個態度趕緊倒閉吧。雖然食物味道不錯。就是態度和處理方式讓人噁心。
吃個燒烤100分鐘??
6點40左右點完單。7:10-7:15分上齊。
7:30提醒要7:45 買單走人了。
??
差不多共40-50串。
吃了不到半小時,就要立馬走人。
完全沒任何心情多呆。
重點,沒有人等位!!
白頭髮女服務員態度還極差。
講真,如果提示100分鐘麻煩是否也提示下不要點那麼多了。
一人一串算啦!
客戶點單你們很開心。
為啥不體諒下食客呢?
燒烤飲酒本來就食會很耗時。
這個態度趕緊倒閉吧。
雖然食物味道不錯。
就是態度和處理方式讓人噁心。
这家店离深水埗地铁站很近,D2出口右转走100米,马路对面就是啦!这家店的装修是文青风格,水泥墙上的霓虹灯牌很抢眼,以不同的特色文句营造了深夜食堂的氛围。这家店的环境卫生可圈可点,餐桌、烧烤炉都很干净,侍应上菜时也都戴着手套,将餐盘中的🍢放到我们的烤炉上面。烤炉下面点了火,所以慢慢吃也不用担心🍢变凉了!关于🍢🍡🍗:因为感觉每个人口味都不一样,所以我没有参考别人的推介,只是按自己的喜好点餐,但令人惊喜的是,全部都没有踩雷😍我醉喜欢的刚好也是很多人推介的(看来大家的口味还是大致相同的):❤️‍🔥网红招牌烧苕皮这个烧苕皮糯叽叽的,很有嚼劲,里面的料很足,饱腹感很强,有木耳丝、酸豆角、酸萝卜、香葱香菜,味道微辣,口有余香,一开始我和朋友一人点了一串,后来又觉得意犹未尽,又加了一串,但真的好饱🤣🫕爆珠红糖冰粉冰粉里的配料都是我喜欢的——爆珠、葡萄干、山楂,酸酸甜甜的,散发着淡淡的桂花香味。配烧烤刚刚好,又开胃又解辣!总的来说,这家店在香港来说,性价比不错,食物的质量配得上价格,尤其是烤苕皮,是我的心头爱,会做回头客的!💃🏼

❤️‍🔥网红招牌烧苕皮
🫕爆珠红糖冰粉
2022-11-07 41 浏览
咁啱要去深水埗做嘢🫠🫠試下呢個平時朋友介紹過嘅串燒店行到門口已經見到好多人食🫣入到門口就聞到好香嘅燒烤味🤤🤤🤤見到咁多人都知間嘢應該唔會難食得去邊🤣買咗幾樣串燒都好好食唔會燒到好柴皮🤣🤣有種去到大陸嘅感覺🤣環境都好乾淨衞生👍
咁啱要去深水埗做嘢🫠🫠

都好好食唔會燒到好柴皮🤣🤣
有種去到大陸嘅感覺🤣
環境都好乾淨衞生👍
2022-11-07 44 浏览
📍深水埗出名多平靚正食物,今次分享的串燒店正正位於地鐵站附近,容易到達。🚊📢燒司華力腸 燒司華力腸經過炭燒燒烤,將原本的脆皮外層變得更加香脆,加上微微的焦香味,增添不少風味。🙌🏻🙌🏻📢招牌雞中翼串 $18果然係招牌雞翼啖啖肉質感實淨,調味香口味道岩岩好,👍🏻果然名不虛傳。📢燒虎皮青椒 $16虎皮青椒比較辣,😍鐘意食辣可以點來試下,青椒除左辣味,仲有爽脆清甜的味道,會越食越過癮。💕📢麻辣小龍蝦 $178🦞初初諗會唔會唔夠食,但係原來都幾大份,兩個人食都食到好飽,🥰欣賞小龍蝦的麻辣,好出色。📢蒜香生燒活元貝 $38元貝新鮮肥美,裙帶邊好爽口而元貝肉質多汁鮮嫩可口,同蒜味簡直係絕配,無得彈。♥️
📢燒司華力腸
📢招牌雞中翼串 $18
📢燒虎皮青椒 $16
📢麻辣小龍蝦 $178🦞
📢蒜香生燒活元貝 $38
2022-11-05 27 浏览
整體來說所有肉類串燒都係無味嘅唔咸唔辣叫佢加辣但d辣粉一d都唔辣肉類又乾又硬無下次唔明點解咁多人幫襯可能因為價錢唔算貴又或者附近方圓十里都無串燒點吧不過成間鋪超過不半客人都係講國語
整體來說所有肉類串燒都係無味嘅
唔明點解咁多人幫襯
可能因為價錢唔算貴
又或者附近方圓十里都無串燒點吧
不過成間鋪超過不半客人都係講國語
这家烧烤店最近好火呀~ 全港第一家烤苕皮!店铺装修很有文和友的感觉,有一些网络语灯牌,进去后感觉回到了内地氛围感到位了!这家上菜比其他香港的烧烤店快很多,基本很快就上齐了所有菜品~ 而且放烤肉的容器下边是有蜡烛的,可以持续加温恒温!完全不用担心会冷掉~~这个点很贴心,加分!必点:😋烤苕皮,咬下去外皮酥酥泡泡脆脆的,内里一层就是糯叽叽的感觉,里边包满了料,一口下去回味无穷😋必试猪颈肉串,菜单写了必试就点啦!好嫩味好足~真滴必点哟~😋红糖冰粉,里边有放小山楂片、葡萄干、小爆珠和桂花!桂花好香啊~山楂又解腻~吃完烧烤来一碗好酥糊📍一喜烧:一喜烧 (深水埗)深水埗福华街110号地舖B2口出,面向seven 11左转过马
这家烧烤店最近好火呀~ 全港第一家烤苕皮!

店铺装修很有文和友的感觉,有一些网络语灯牌,进去后感觉回到了内地[哭惹R]氛围感到位了!

必点:
😋烤苕皮,咬下去外皮酥酥泡泡脆脆的,内里一层就是糯叽叽的感觉,里边包满了料,一口下去回味无穷[色色R]

😋红糖冰粉,里边有放小山楂片、葡萄干、小爆珠和桂花!桂花好香啊~山楂又解腻~吃完烧烤来一碗好酥糊[喝奶茶R]

📍一喜烧:一喜烧 (深水埗)深水埗福华街110号地舖
B2口出,面向seven 11左转过马
2022-11-03
  • 烤苕皮
  • 必试猪颈肉串
2022-11-04 87 浏览
今日要到深水埗工作,收工時想Hea下又想食埋😋😋晚飯就諗起一喜燒🥢{錫紙麻辣潮汕牛肉餅}牛肉餅juicy加上麻辣既香又麻,口感層次非常豐富🥢{招牌雞中翼串}雞翼醬汁味道濃郁,食落好腍好入味,加上上面有少少辣粉味道更正🥢{蒜香生燒活元貝}元貝肥美燒完仍然嫩口帶汁,又鮮甜,連埋蒜蓉辣椒一齊食勁香勁惹味🥢{燒朝汕爆汁牛丸 }牛丸外脆內嫩,非常彈牙,而且燒得啱啱好🥢{燒朝汕正宗豬肉丸}豬肉丸鮮甜爽口,內藏豐富肉汁配上調味真係冇得輸呢度食物選擇方式好多樣化,而且💰價錢又抵食,想搵間坐得舒適又經濟相信只有一喜燒