餐厅: 一幻拉麵
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-20 255 浏览
一幻既蝦湯果然係大量用鮮蝦熬製,飲落去好濃郁,充滿蝦味,好難得有咁鮮味嘅湯底!麵條好彈牙,唔會好腍,加埋d湯一齊食,好好味!叉燒就有少少肥,但食落去都好好味,好正呀!
2024-08-19
2024-07-22 430 浏览
之前喺網上購物平台買咗一幻拉麵嘅優惠,原味鹽味蝦湯拉麵幼麵買一送一!所以今日就去食拉麵!平日嘅夜晚六點幾唔使排隊可以直接入去,落咗單之後,唔使10分鐘就送到嚟!叉燒有兩塊,唔太肥,冇乜脂肪,都好入味幾好食!拉麵配料仲有半隻溏心蛋同蝦籽,同拉麵夾埋一齊食,令蝦味更突出!蝦子慢慢因為湯嘅熱力會慢慢變熟,所以要快啲食。溏心蛋十分之好食,流心程度啱啱好!湯底又有非常濃郁嘅蝦味,令到拉麵都吸晒蝦味,好好食!

叉燒有兩塊,唔太肥,冇乜脂肪,都好入味幾好食!
2024-07-21 432 浏览
今日帶朋友來慶生,朋友選擇食得簡單就可以,想着食拉麵喻意食長壽麵,我們又是第一次來用餐,很有新鮮感!店內簡潔,座位空間不錯,空調足夠。二人拉麵餐豐富,包括兩碗拉麵、南瓜沙律、餃子、糖心蛋、叉燒及兩款飲品; 然後再多點些小食應該夠吧!二人拉麵餐南瓜沙律(左) 沙律溫度偏冷,有南瓜蓉及南瓜粒混合,好味!糖心蛋  糖心蛋一開二, 正常味道。叉燒兩片(右) 叉燒溫度偏冷,直接入口會爽,若放入湯內讓叉燒的脂肪暖一暖又會有不同的口感。飲品 - 揀兩款罐裝緑茶味道不錯,尤其是因為湯味偏鹹,喝後感覺很舒服。北海道限定梳打- 橙味,橙味好味,又可以邊飲邊食拉麵來中和鹹味,一定要飲!全蝦湯醬油味配粗麵 雖然湯味偏鹹 ,但喜歡鹹味配粗麵,要注意不是每個人都能接受的鹹。蕃茄蝦湯配幼麵湯的味道也是偏鹹,鹹味蓋過蕃茄味,但有蕃茄會較豐富。餃子餃子五隻餡料滿滿,煎得很好,味道也不錯。海苔櫻花蝦豆腐這份豆腐是熱食的,賣相美麗,口感嫩滑清淡。龍蝦沙律小球沙律可愛,一小球沙律與紫菜一起食味道很好!整體服務不錯,出菜快,空調足夠,所以食拉麵時不覺得熱!

店內簡潔,座位空間不錯,空調足夠。

二人拉麵餐
叉燒, 糖心蛋, 南瓜沙律
南瓜沙律(左) 沙律溫度偏冷,有南瓜蓉及南瓜粒混合,好味!

糖心蛋  糖心蛋一開二, 正常味道。

飲品 - 揀兩款罐裝
罐裝飲品 - 緑茶, 北海道限定橙味 梳打
緑茶味道不錯,尤其是因為湯味偏鹹,喝後感覺很舒服。

全蝦湯醬油味配粗麵
全蝦湯醬油味配粗麵

蕃茄蝦湯配幼麵
湯的味道也是偏鹹,鹹味蓋過蕃茄味,但有蕃茄會較豐富。

餃子
餃子五隻餡料滿滿,煎得很好,味道也不錯。

海苔櫻花蝦豆腐
這份豆腐是熱食的,賣相美麗,口感嫩滑清淡。

龍蝦沙律
小球沙律可愛,一小球沙律與紫菜一起食味道很好!

整體服務不錯,出菜快,空調足夠,所以食拉麵時不覺得熱!
2024-07-12
庆祝纪念
生日
罐裝飲品 - 緑茶, 北海道限定橙味 梳打
2024-05-27 315 浏览
突然想食日本拉麵嚟到一幻見佢有個二人餐,二百零蚊咁又試吓啦兩碗自選拉麵,兩個小食一碟餃子加埋兩樣飲品,可以食到飽啦拉麵個湯很好好好飲呀,差啲飲晒,餃子OK另外兩個小食叫咗叉燒同埋一個雞叉燒,個雞叉燒就麻麻哋啦,下次都係唔好叫啦兩款飲品一個蘋果梳打,另一個桃梳打
突然想食日本拉麵嚟到一幻
見佢有個二人餐,二百零蚊咁又試吓啦
兩碗自選拉麵,兩個小食一碟餃子加埋兩樣飲品,可以食到飽啦

拉麵個湯很好好好飲呀,差啲飲晒,餃子OK

兩款飲品一個蘋果梳打,另一個桃梳打

2024-04-03 425 浏览
一幻拉麵買一送一優惠做到今個月尾就完啦😥鍾意食拉麵嘅我又喺屯門牛,放工梗係要同老公撐枱腳,一人一碗拉麵啦🤗兩碗都選左海老🦐牛乳蝦湯拉麵🍜分別在於一碗係粗麵同一碗係幼麵,其實Menu都有推介幼麵係比較好食,不過小朋友先做選擇,我當然兩樣都試吓先可以比較啦,粗麵比較有口感同彈牙,但係就似食麵粉多啲;幼麵的確比較好食,掛湯能力強有,完全吸收晒成個蝦湯嘅精華,蝦味勁濃郁,唔會食到好奶同漏,少少失望嘅係隻海老蝦完全冇蝦味,的確好大隻,但係質素就好一般一幻拉麵 (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2319號舖#天天飲食_屯門#天天foodies評分:7/10#一幻拉麵 #日式拉麵 #海老蝦 #拉麵 #屯門美食 #hkig #ilovesharefood #beef #foodphotography #foodphotos #hkfoodblogger #foodblogger #相機食先 #手機食先 #全力食 #instafood #偽食家 #食好西 #食評 #hkfoodies #yummy #delicious

一幻拉麵 (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2319號舖
#天天飲食_屯門
#天天foodies
評分:7/10

2024-01-30 593 浏览
講真,今次去「一幻拉麵」,我有部分驚喜呀!😲🍜🌟 首先,嗰碗辛辣味噌拉麵真係點到即止。湯底夠香,邊食邊冒汗,真係過癮!麵條選幼的,得啖得啖彈牙,同濃濃蝦湯激咁夾!我最愛隻糖心蛋,流心得嚟唔膩口,真係撩到我。木耳小食配餃子真係一絕。木耳爽口QQ,清新得嚟解膩,吞咗一大堆拉麵後正好提提神。至於餃子,皮薄餡潤,煎到金黃香脆,一啖咬落去那碟餃子真係齋啖味。仲有,那小碟甜辣蝦沙律,清新爽口得黎又唔失嗲嗲甜,真係開胃!飲品嗰杯烏龍茶,夠味又解膩,飲落潤喉無比。啱笑的係,原來「一幻」嘅叉燒飯都正爆!叉燒腍滑,層次分明,飯上覆滿蝦麵酥增加咗唔少趣味。成碗飯事事精彩,真係肚皮都開心。總結,今次嘅「一幻」之旅,叫我重新發現平時冇咁留意嘅美點,下次再黎,我一定要叫多次嗰碗叉燒飯同湯底!👍👍👍

2024-01-26 449 浏览
📌海老牛乳蝦湯拉麵($158)價錢偏貴但幾足料,湯底夠濃郁,本身鍾意食白湯嘅我應該淨係得呢個選擇,其他拉麵都係鹽、醬油之類嘅湯底。肉唔好食,但其他配料都唔錯,有沙律菜、芝士餅之類⋯ 當日食有個單點拉麵第二碗半價優惠。評分:🌕🌕🌕🌕🌑總結:如果有新嘅白湯拉麵會再返去食
📌海老牛乳蝦湯拉麵($158)

評分:🌕🌕🌕🌕🌑

總結:如果有新嘅白湯拉麵會再返去食

海老牛乳蝦湯拉麵
海老牛乳蝦湯拉麵
2023-12-31 527 浏览
我同個女都好鍾意食拉麵 知道一幻出左個新款湯底拉麵,即刻過嚟試下先😍一幻嘅裝潢日式木系,坐係到食嘢個感覺似到左日本🇯🇵嘆緊美食😍入返正題先😜之前食過佢招牌🦐蝦湯底 但阿女食唔慣咁濃咁足料嘅蝦湯底今次試新嘢《《海老•牛乳蝦湯拉麵》》呢個湯底混合左甜蝦蝦頭新鮮熬製嘅蝦湯及北海道牛乳,湯底口感更creamy,加入左牛乳,成個湯好滑,更適合大小姐口味😬配以香煎大蝦、雞叉燒、日本南瓜蓉、自家製芝士脆片、日本水菜,非常豐富。除咗湯底之外,麵條都非常出色,麵條有得揀粗麵、幼麵,我地就揀咗粗麵,粗麵食落比較彈牙同煙韌。小食類❣️龍蝦沙律🥗不得不激讚😍啖啖龍蝦🦞肉,配上紫菜,非常出色❣️海苔·櫻花蝦🦐豆腐凍食豆腐配上脆卜卜嘅櫻花蝦❣️餃子🥟(5件)煎餃子唔會太厚,皮脆juicy彤彤食哂成碗麵+飲左一半嘅湯,呢個湯底佢真係大愛❤️十分欣賞廚師的創意👍🏻完美的配搭#hkigers #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #foodie #blogger #tuenmun #屯門美食 #一幻拉麵 #拉麵 #香港美食

入返正題先😜
之前食過佢招牌🦐蝦湯底 但阿女食唔慣咁濃咁足料嘅蝦湯底
今次試新嘢《《海老•牛乳蝦湯拉麵》》
配以香煎大蝦、雞叉燒、日本南瓜蓉、自家
製芝士脆片、日本水菜,非常豐富。

小食類
❣️龍蝦沙律🥗
不得不激讚😍啖啖
龍蝦🦞肉,配上紫菜,非常出色
❣️海苔·櫻花蝦🦐豆腐
凍食豆腐配上脆卜卜嘅櫻花蝦
❣️餃子🥟(5件)
煎餃子唔會太厚,皮脆juicy

彤彤食哂成碗麵+飲左一半嘅湯,呢個湯底佢真係大愛❤️

十分欣賞廚師的創意👍🏻完美的配搭

海老•牛乳蝦湯拉麵
海老•牛乳蝦湯拉麵
  • 海老牛乳蝦湯拉麵
2023-12-08 380 浏览
假日到屯門巿廣場,行左兩個圈都吾知食咩好🥹,後來見到一幻拉麵🍜就入去試吓叫左個二人套餐 ~自選拉麵2碗 🔺蕃茄蝦湯拉麵 🔺蝦湯拉麵(味噌) 🔺兩碗都係超級香稠濃郁的蝦湯底,太濃味🤭 ~一幻餃子1份 🔺正常發揮🤭 ~慢煮雞胸沙律1份 🔺反而欣賞沙律好多雞肉,份量十足😘 ~飲品兩枝
叫左個二人套餐
~自選拉麵2碗
🔺蕃茄蝦湯拉麵
🔺蝦湯拉麵(味噌)
🔺兩碗都係超級香稠濃郁的蝦湯底,太濃味🤭
~一幻餃子1份
🔺正常發揮🤭
~慢煮雞胸沙律1份
🔺反而欣賞沙律好多雞肉,份量十足😘
~飲品兩枝
2023-11-28
2023-11-09 347 浏览
拉麵控男友之前到訪過「一幻拉麵」後大讚高質,今日入到屯門就一試究竟於2009年由總店長林直樹先生 (MrNaoki Havashi) 創立,憑著香稠濃郁的甜蝦湯底俘虜全日本國民及海外旅客的心,湯頭每日新鮮熬製-原味蝦湯鹽味幼麵 $88配叉燒兩片及溏心蛋半隻,灑上蔥花及蝦酥叉燒屬半肥瘦,軟嫩有彈性惟肉香欠奉;溏心蛋發揮正常;拉麵軟滑有彈性又帶輕微蛋香;湯底蝦味鮮甜度淡薄單調,鹹度及油份正常-食物質素跟預期有落差,有點失望;男友說跟他第一次到訪時明顯退步,蝦湯鮮甜度減了一半以上,毋須回訪加上水杯有污漬,衛生狀況一般,有待改善
於2009年由總店長林直樹先生 (Mr
原味蝦湯鹽味幼麵 $88
配叉燒兩片及溏心蛋半隻,灑上蔥花及蝦酥
加上水杯有污漬,衛生狀況一般,有待改善
2023-11-09
午餐
2023-09-06 435 浏览
🍽一幻拉麵 (屯門)🍜拉麵套餐 $99👍🏻豚骨拉麵+幼麵+糖心蛋湯底濃郁,味道鹹左少少🤏🏻叉燒少肥,但唔太油膩😋麵彈牙,軟硬適中✨.🍜拉麵套餐 $99👍🏻特濃蝦汁叉燒拌麵+糖心蛋天氣熱,唔想食湯麵就試下拌麵🥵紅色既麵根碎,脆卜卜豐富左口感🤤如果叉燒粒原塊上就好啦😂.🫶🏻白桃味波子汽水 $10(跟餐)食麵飲汽水🥤可以”鋸”下係爽啲既🤣📸20.07.2021.💁🏻‍♀️環境舒服,等左一陣就入得👍🏻套餐跟小食同野飲😋上餐速度快✨ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ.🧸#SonnyAngel 🤞🏻#no852屯門🤞🏻#no852推介🤞🏻#no852日式🤞🏻#no852拉麵
🍽一幻拉麵 (屯門)
🍜拉麵套餐 $99
👍🏻豚骨拉麵+幼麵+糖心蛋
湯底濃郁,味道鹹左少少🤏🏻
叉燒少肥,但唔太油膩😋
麵彈牙,軟硬適中✨
🍜拉麵套餐 $99
👍🏻特濃蝦汁叉燒拌麵+糖心蛋
天氣熱,唔想食湯麵就試下拌麵🥵
紅色既麵根碎,脆卜卜豐富左口感🤤
如果叉燒粒原塊上就好啦😂
🫶🏻白桃味波子汽水 $10(跟餐)
食麵飲汽水🥤
可以”鋸”下係爽啲既🤣
📸20.07.2021
💁🏻‍♀️環境舒服,等左一陣就入得👍🏻
套餐跟小食同野飲😋上餐速度快✨
白桃味波子汽水
豚骨拉麵
豚骨拉麵
2023-08-31 387 浏览
每次經過一幻拉麵都聞到好香既濃蝦湯味,今曰收早同老公來試下,5點半前有下午茶餐,68元有拉麵,小食同飲品,好抵食喎! 我們點了一個適量豚骨蝦湯醬油味, 另一個是辛辣味噌蝦湯, 試第一口湯,湯底超濃,感覺真的是很真材實料,但再吃下去,感覺實在太濃了,豚骨那個可能選了醬油味,越食就越咸,實在吃不慣這個濃烈的味道。
辛辣味噌蝦湯拉麵
適量豚骨蝦湯醬油味拉麵
煎餃
蒜蓉
2023-08-30
煎餃
蒜蓉
2023-08-28 215 浏览
屯門店之前一直都大排長龍 所以就無嚟食過但今次見佢唔洗排隊 又想食拉麵就入嚟食啦~我就叫咗個蕃茄蝦湯拉麵、餃子、木耳、可樂蕃茄蝦湯拉麵 $88🍜我個人嚟講鐘意食幼麵多啲 而佢招牌麵係幼麵就叫咗幼麵~麵煮得啱啱好 質地麵係我鐘意嘅 唔會過硬 又唔會過軟 仲有啲咬口係度 蕃茄湯我好鐘意 好濃蕃茄味🍅 蝦味都好夠 🦐兩者佔嘅比例係一半半 唔會搶大家風頭 如果鐘意蕃茄濃湯同蝦嘅人一定要試!叉燒就正正常常 無咩特別 都幾淋易咬開嘅餃子 $35 🥟餃子有5隻 就正正常常 無咩特別 如果唔係想食餃子可以唔洗叫🤪木耳 $15佢酸酸甜甜幾開胃 木耳都好爽口 佢價錢都唔貴 呢個值得叫!可樂 $15

屯門店之前一直都大排長龍 所以就無嚟食過
但今次見佢唔洗排隊 又想食拉麵就入嚟食啦~
我就叫咗個蕃茄蝦湯拉麵、餃子、木耳、可樂

蕃茄蝦湯拉麵 $88🍜
我個人嚟講鐘意食幼麵多啲 而佢招牌麵係幼麵就叫咗幼麵~

蕃茄湯我好鐘意 好濃蕃茄味🍅 蝦味都好夠

叉燒就正正常常 無咩特別 都幾淋易咬開嘅

餃子 $35 🥟

木耳 $15
佢酸酸甜甜幾開胃 木耳都好爽口 佢價錢都唔貴 呢個值得叫!

可樂 $15
  • 蕃茄蝦湯拉麵
2023-08-23 174 浏览
每當經過一幼拉麵店舖,大家都會被聞到一陣陣蝦濃湯的味道,不知不覺地走進店⋯⋯看到餐牌上新推出的二人拉麵套餐,二百幾蚊,非常抵食。拉麵湯底非常濃郁,拉麵🍜非常好吃。最驚喜是慢煮雞胸沙律,非常嫩滑啊!
每當經過一幼拉麵店舖,大家都會被聞到一陣陣蝦濃湯的味道
,不知不覺地走進店⋯⋯

最驚喜是慢煮雞胸沙律,非常嫩滑啊!
辛辣蝦濃湯拉麵
辛辣蝦濃湯拉麵
2023-07-28 249 浏览
呢間「一幻拉麵」係屯門問左好一陣子,開店初期,日日都排晒長龍,可能而家熱潮過左,見今日行過唔駛等位,決定入去試下佢 今日點左佢地既招牌拉麵,原味招牌蝦湯拉麵。份量就10足,一個人食,都夠晒飽湯底方面,湯頭都叫濃郁,口感都幾鮮,不過食食下都會覺得有D偏鹹。麵條就有嚼勁,彈牙十足,個塊叉燒就真係普通左D,食完係無記憶點既,糖心蛋今次都算OK!整體黎講,如果真係突然想食拉麵,呢間都可以試下,但你話如果佢係咪值得要不停ENCORE,就真係未必

2023-05-15
  • 蝦湯拉麵